Πιτούρκα: Ελπίζουμε ότι η Ρουμανία μπορεί να προκριθεί

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία κι αυτό ασπάζεται πρώτος απ΄ όλους ο τεχνικός της Εθνικής Ρουμανίας, Βίκτορ Πιτούρκα, ο οποίος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στα ΜΜΕ ενόψει του αυριανού αγώνα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανατροπή του 1-3.

"Η ψυχολογία μας είναι καλύτερη τώρα. Όλοι ήμασταν σε άσχημη κατάσταση μετά την ήττα στην Ελλάδα, στην οποία έπαιξε ρόλο και ο διαιτητής. Συζητήσαμε πολύ με τα παιδιά και πιστεύω πως θα κάνουμε καλή εμφάνιση αύριο», δήλωσε ο Ρουμάνος εκλέκτορας. "Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και ελπίζω να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν τεράστιο κίνητρο, αφού η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο αρκεί από μόνη της", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αγωνιστικό πλάνο, βάσει του οποίου προετοιμάζει την ομάδα του, απάντησε ότι «χρειαζόμαστε γκολ, άρα θα πρέπει να παίξουμε επιθετικά και ταυτόχρονα να μην αδιαφορήσουμε για το αμυντικό σκέλος. Η Ελλάδα έχει παίκτες αξίας, αλλά βασίζεται στην άμυνά της. Σίγουρα οι Έλληνες θα κλειστούν στο μισό γήπεδο, αλλά έχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή τους και ελπίζω να πετύχουμε γκολ». 

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καλύτερος ίσως παίκτης του, ο αμυντικός της Τότεναμ Βλαντ Κίρικες; "Προπονήθηκε κανονικά και πιστεύω ότι θα είναι στην ενδεκάδα. Ιατρικά είναι έτοιμος 100%, αλλά ακόμη δεν αποφάσισα για την άμυνα. Όποιος παίξει αύριο θα έχει μεγάλη ευθύνη, επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη". 

Από τους Ρουμάνους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου παρέστη ο Μάριους Κονσταντίν Νικουλάε, που όπως και ο προπονητής του επισήμανε ότι "αύριο δεν επιτρέπονται λάθη. Θα είναι πολύ σημαντικό να μη δεχθούμε γκολ, αφού μπορούμε να σκοράρουμε. Ο αγώνας αυτός είναι κρίσιμος για μια ολόκληρη γενιά ποδοσφαιριστών. Για κάποιους, μάλιστα, μπορεί να είναι και ο τελευταίος".  

Ο σέντερ φορ της ουκρανικής Χόβερλα Ούζχοροντ ρωτήθηκε κατά πόσο έχει επηρεάσει αυτόν και τους συμπαίκτες του η κριτική που δέχθηκαν από τον Τύπο της χώρας και τους οπαδούς μετά τον πρώτο αγώνα. "Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και να πιστεύουμε στην πρόκριση, γιατί στην αντίθετη περίπτωση κάνουμε μόνοι μας κακό στους εαυτούς μας", απάντησε.