Ευρωμπάσκετ: Έκανε το 3/3 η Εθνική με… διαστημικό πρώτο ημίχρονο

Παίζοντας “διαστημικό” μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο και κάνοντας... απλώς το καθήκον της στο δεύτερο, η Εθνική μας έφτασε άνετα στην τρίτη της νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο φετινό Ευρωμπάσκετ, με “θύμα” της αυτή τη φορά τη Γεωργία, της οποίας επικράτησε με σκορ 79-68.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ήδη στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου είχε χτίσει μία διαφορά δέκα πόντων (25-15), ενώ στο ημίχρονο βρέθηκε να κερδίζει με το επιβλητικό 50-22. Ωστόσο, στη συνέχεια επήλθε η χαλάρωση, με τους Γεωργιανούς να εκμεταλλεύονται τα αμυντικά λάθη των Ελλήνων παικτών και να μειώνουν μέχρι και στους 11 πόντους (50-61). Ωστόσο, η Εθνική μας ουσιαστικά δεν απειλήθηκε, διατηρώντας το προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων μέχρι το τέλος.

Κορυφαίος από την ελληνική ομάδα ήταν ο Νικ Καλάθης με 19 πόντους (εκ των οποίων οι 17 στο πρώτο ημίχρονο), ενώ ο Αντετοκούνμπο και ο Κουφός πρόσθεσαν από 12 και ο Ζήσης 11. Για τους Γεωργιανούς, ο Σενγκέλια πέτυχε 20 πόντους, και τον ακολούθησαν ο Μαρκοϊσβίλι με 11 και ο Σανικίτζε με 10.

Με τη νίκη αυτή η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του Β' Ομίλου, όντας η μόνη ομάδα του ομίλου με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ αντίθετα για την Γεωργία αυτή ήταν η τρίτη ήττα σε ισάριθμους αγώνες, και σημαίνει ουσιαστικά τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική στις 4 το μεσημέρι της Τετάρτης, κόντρα στη Σλοβενία.