Προκριματικά Μουντιάλ: Καθάρισε το Γιβραλτάρ σε 3 λεπτά η Εθνική

Άνετη νίκη με 4-1 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο πρώτο του παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018

Εύκολο έργο είχε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ, στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, καθώς επικράτησε με το εμφατικό 4-1, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά το παιχνίδι μέσα σε ένα τρίλεπτο-φωτιά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να ξορκίσει τον... δαίμονα των Νήσων Φερόε και να αποφύγει άλλο ένα κάζο απέναντι σε μία ομάδα χαμηλής δυναμικότητας, και στο 10ο λεπτό, μετά από απρόσεκτη απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα των γηπεδούχων, ο Μήτρογλου με ένα απίθανο βολέ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, δείχνοντας τον δρόμο για τη νίκη στην Εθνική.

Θα περίμενε κανείς ότι έχοντας “ξεκλειδώσει” η Ελλάδα την άμυνα του Γιβραλτάρ, το παιχνίδι θα έπαιρνε τον δρόμο του από εκεί και μετά, όμως τα πράγματα δεν έγιναν ακριβώς έτσι: με ένα εξίσου εντυπωσιακό γκολ στο 26' ο Γουόκερ ισοφάρισε, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό “παραθυράκι” της εστίας του Καρνέζη, εκμεταλλευόμενος το χώρο που του είχε αφήσει ο Τζαβέλλας, και... κρύος ιδρώτας έλουσε και πάλι τους Έλληνες φιλάθλους.

Όμως πριν το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου, η Εθνική είχε ήδη φροντίσει να βάλει στο... τσεπάκι της τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η αρχή έγινε στο 44', όταν από τη σέντρα του Τοροσίδη ο Μήτρογλου βρήκε την μπάλα, αλλάζοντάς της πορεία, και ο Γουάιζμαν στην προσπάθειά του να την απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Μήτρογλου έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Φορτούνης τσίμπησε ωραία προλαβαίνοντας τον γκολκίπερ Πέρες και σε κενή εστία έκανε το 3-1, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε και το τέταρτο γκολ, αυτή τη φορά με σουτ του Τοροσίδη από πλάγια θέση στην κλειστή γωνία του Πέρες, που δεν είχε τοποθετηθεί σωστά.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε να αφήνουν χώρους στο Γιβραλτάρ, που απείλησε στο 50' με τον Τσιπολίνα και στο 59' με τον Γκαρσία, όμως δεν κατάφερε κάτι παραπάνω και το 1-4 έμεινε μέχρι το τέλος.

Στα άλλα παιχνίδια για την πρώτη αγωνιστική στον 8ο όμιλο, οι δύο βασικοί αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018 είχαν εξίσου εύκολο έργο, καθώς το Βέλγιο πέρασε εύκολα με 3-0 από την Κύπρο, ενώ η Βοσνία συνέτριψε με 5-0 την Εσθονία.