Φιλική… ψυχρολουσία για την Εθνική: Από 2-0, 2-3!

Ήττα από την Ισλανδία στο Καραϊσκάκη, με σοβαρά κενά στην αμυντική λειτουργία

Το απόλυτο «σκωτσέζικο ντουζ» υπέστη η εθνική ομάδα κόντρα στην αντίστοιχη της Ισλανδίας, καθώς αν και κατάφερε να προηγηθεί χωρίς ιδιαίτερο κόπο στο σκορ με 2-0, χάρη στα ισάριθμα γκολ του Φορτούνη (το πρώτο με πέναλτι), επέστρεψε στις ήττες, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην ανατροπή του σκορ (2-3), εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία των παικτών του Μίχαελ Σκίμπε στις στημένες φάσεις. 

Σε ένα γεμάτο πρώτο ημίχρονο, οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν μπροστά στο σκορ αν και δεν αντικατοπτριζόταν κάτι τέτοιο και στον αγωνιστικό χώρο, με τον Φορτούνη να χρίζεται σκόρερ, αρχικά με πέναλτι στο 19' (το κέρδισε ο Τοροσίδης) και στο 31' εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ίνγκασον. Οι Ισλανδοί στη διάρκεια του α' μέρους είχαν δύο δοκάρια, ενώ έφτασαν άμεσα στη μείωση του σκορ με τον Τραούστασον να παίρνει το... ριμπάουντ από λανθασμένη απομάκρυνση του Οικονόμου. Ωστόσο, και η Ελλάδα είχε δοκάρι με τον Καρέλη για να διαμορφώσει το 3-1 από το α' μέρος. 

Στο δεύτερο 45λεπτο, η εικόνα του ματς άλλαξε, και παρά το νέο δοκάρι αυτή τη φορά από την κεφαλιά του Τζιόλη, η Ισλανδία ανέλαβε τα ηνία. Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και την ίδια ώρα οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε συνέχιζαν την παιδική τους συμπεριφορά στις στημένες φάσεις. Μέσω τέτοιων στιγμών ήρθε και η πλήρης ανατροπή του σκορ, όταν αρχικά στο 70' ο Ίνγκασον έφερε το ματς σε πλήρη ισορροπία ενώ στο 82' ο Σίγκτορσον άλλαξε πλήρως τα δεδομένα, καθώς με νέα κεφαλιά έγραψε το 2-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

Πηγή: sport-fm.gr