“Πόλεμος” δημοσιογράφων με αφορμή την κριτική στον Ρανιέρι

Πόλεμος έχει προκύψει στα δημοσιογραφικά γραφεία με αφορμή την σφοδρή κριτική που έχει δεχτεί ο Κλαούντιο Ρανιέρι, τόσο για τις κλήσεις των διεθνών, όσο και για το ανεπιτυχές αποτέλεσμα κόντρα στη Ρουμανία (ήττα με 1-0 στο Γ. Καραϊσκάκης).

Η Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΠΟ διένειμε e-mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αθλητικών δημοσιογράφων που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Εθνικής ομάδας και όχι μόνο, με το "προσωπικό σχόλιό" της, όπως διευκρίνισε αργότερα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχόλιο δεν αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, παρότι συντάχθηκε σε μορφή ανακοίνωσης, ενώ πίσω από την ανακοίνωση φωτογραφίζεται ο Διευθυντής Επικοινωνίας, Παύλος Παπαδημητρίου, ο οποίος είχε εξοργιστεί και την Τρίτη, όταν διέρρευσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι είχε μεταβεί στον Άγιο Κοσμά για την προπόνηση της Δευτέρας με υπηρεσιακή Mercedes της ΕΠΟ που του έχει παραχωρηθεί και όχι με το πούλμαν της Εθνικής, μαζί με τους διεθνείς. Ο ίδιος ο κ. Παπαδημητρίου υποστηρίζει ότι ο κ. Ρανιέρι ήταν μέσα στο πούλμαν!

Η ανακοίνωση έχει γραφτεί σε υψηλούς τόνους και αναφέρεται προσωπικά στον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο με οξύτατους χαρακτηρισμούς και τις σαφέστατες κατηγορίες "ότι παίζει παιχνίδια μάνατζερς" εκείνος και "οι υπόλοιποι "μετρ" του ποδοσφαίρου", όπου πιθανότατα υποννοούνται άλλοι δημοσιογράφοι.

Δείτε την ανακοίνωση:

"Ο κύριος Καρπετόπουλος και οι υπόλοιποι "μετρ" του ποδοσφαίρου μπορούν ν' ασχολούνται όσο θέλουν με τον κ. Ρανιέρι στην προσπάθειά τους να παίξουν παιχνίδια μάνατζερς. Και μπορούν να ελπίζουν ότι η ΕΠΟ θ' απολύσει τον κύριο Ρανιέρι αναλόγως των αποτελεσμάτων των δύο ερχόμενων αγώνων της Εθνικής Ομάδας. Δικαίωμά τους. Το βέβαιο είναι ότι ο Ρανιέρι δεν υπάρχει περίπτωση (δι' ευνοήτους λόγους) ν' ασχοληθεί με τον Καρπετόπουλο και τους υπόλοιπους. Οσο για τον Κώστα Μανωλά: Αν στον Καρπετόπουλο όσα γράφονται (απ' τους... "άμπαλους" Ελληνες δημοσιογράφους) φαίνονται υπερβολικά πολλά, δεν έχει καμιά μα καμιά σημασία. Κι αυτό γιατί ο Καρπετόπουλος είναι υπερβολικά λίγος να μιλήσει. Και για τον Μανωλά και για οποιονδήποτε παίκτη της Εθνικής. Αυτό που πρέπει (σε κάθε περίπτωση) να ξέρουν όλοι είναι ότι ο Ρανιέρι και οι παίκτες του δουλεύουν πολύ και δουλεύουν συστηματικά. Κι ότι οι ποδοσφαιριστές μπαίνοντας στο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου θα παίξουν για τη φανέλα τους και για την ποδοσφαιρική τους φήμη κι όχι για τους άσχετους με το ποδόσφαιρο "σχολιαστές".