Ντούσαν Μπάγεβιτς: Είμαι σοκαρισμένος με ό,τι έγινε – Νιώθω σαν να μου κάρφωσαν ένα μαχαίρι

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Είμαι σοκαρισμένος με ό,τι έγινε – Νιώθω σαν να μου κάρφωσαν ένα μαχαίρι

«Δεν μπορώ να φανταστώ έναν άνθρωπο να πεθαίνει μπροστά στο γήπεδό του»

Για τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Με δηλώσεις του στην κροατική ιστοσελίδα «jutarnji.hr», ο πρώην αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ εξέφρασε τη λύπη του για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από τους χούλιγκαν, έξω από την «OPAP Arena».

Ο Μπάγεβιτς δήλωσε σοκαρισμένος με το τραγικό γεγονός, ενώ χαρακτήρισε σωστή την αναβολή της αναμέτρησης της Ενωσης με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

«Είμαι λυπημένος, σοκαρισμένος. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας νέος άνθρωπος θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του με τέτοιο τρόπο. Γνωρίζω το μέρος που συνέβη το ατυχές περιστατικό, υπάρχουν πάντα πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ, ειδικά μικρότερα παιδιά. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν άνθρωπο να πεθαίνει μπροστά στο γήπεδό του. Είναι τρομερό αυτό που έγινε», ανέφερε αρχικά ο Σερβοέλληνας πρώην τεχνικός.

Για την απόφαση της UEFA να αναβάλλει το παιχνίδι των δύο ομάδων, τόνισε: «Έπρεπε να αναβληθεί, γιατί κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια στο γήπεδο. Το παιχνίδι δεν θα τελείωνε καν αν ξεκινούσε, η αναβολή ήταν η μόνη λύση. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, όταν πεθαίνουν άνθρωποι σε τέτοιες συνθήκες. Το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Αυτό είναι ένα μεγάλο “χαστούκι” για το ποδόσφαιρο. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να το καταλάβω καθόλου. Λυπάμαι απερίγραπτα για τον εκλιπόντα, τους γονείς του. Η απόφαση για αναβολή ήταν σωστή, η ανθρώπινη ζωή και η θλίψη όλων όσων χάνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα με τόσο φρικτό τρόπο, πρέπει να γίνεται σεβαστή».