ΑΕΚ: Κατατέθηκε ο φάκελος για τον τελικό του Conference League 2023 στην «Αγιά Σοφιά»

ΑΕΚ: Κατατέθηκε ο φάκελος για τον τελικό του Conference League 2023 στην «Αγιά Σοφιά»

Πότε αναμένεται η απόφαση της UEFA

Η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε στην ΕΠΟ τον πλήρη φάκελο της υποψηφιότητας ως προς τις προϋποθέσεις του γηπέδου, προκειμένου ο τελικός του Europa Conference League 2023 να πραγματοποιηθεί στην «Αγιά Σοφιά».

Πρόκειται για έναν πλήρη και ογκώδη φάκελο με απαντήσεις και προϋποθέσεις και όλες τις λεπτομέρειες του γηπέδου σε όλους τους τομείς που αφορούν το γήπεδο και έναν τελικό, όπως σημειώνει το gazzetta.gr.

Με παρουσίαση όλων των χώρων του γηπέδου, τους χώρους των εκδηλώσεων, τα στούντιο για την τηλεόραση και τους χώρους των media. Ο φάκελος περιλάμβανε αναλυτικούς χάρτες και για την παρουσίαση του γηπέδου και για τα πάρκινγκ και για την πρόσβαση στο γήπεδο, με δρόμους και συγκοινωνίες. Μάλιστα, έγινε και επισήμανση της διαφορετικότητας του γηπέδου λόγω της λειτουργίας των δύο μουσείων αλλά και αναφορά στο ξεχωριστό γλυπτό του αετού στην πρόσοψη του κτηρίου.

Παράλληλα έγινε και ιδιαίτερη αναφορά στους χώρους στους οποίους θα μπορούν να στηθούν τα fan zones για τους οπαδούς των δυο φιναλίστ. Όπως είναι λογικό πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις και η υφιστάμενη υποδομή με την απαραίτητη καλωδίωση για την πλέον άρτια και σύγχρονη τηλεοπτική κάλυψη του τελικού όπως βεβαίως και όλων των αγώνων στο νέο γήπεδο.

Όλα αυτά με πλήρη αποτύπωση όλων των χώρων σε αναλυτικούς χάρτες όπως τα ζήτησε η UEFA από την ΕΠΟ στην πρώτη επί της ουσίας αναλυτική χαρτογράφηση της «ΟPAP Arena» και των απαραίτητων εγκαταστάσεων που το συνοδεύουν και το μετατρέπουν σε ένα πλήρως λειτουργικό γήπεδο που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις από τα ερωτηματολόγια της UEFA για τη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού τελικού.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε όλα αυτά στην ΕΠΟ και τις επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία μαζί με όλα τα υπόλοιπα που απαιτούνται για την υποψηφιότητα ενός τελικού (ζητήματα εκτός γηπέδου) θα τα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στην UEFA, η οποία από την πλευρά της, θα αποφασίσει για τους ευρωπαϊκούς τελικούς 2023 και 2024 μαζί κοντά στο τέλος της εφετινής σεζόν πριν από το συνέδριο της.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε η υποψηφιότητα θα είναι για τον τελικό του 2023, ωστόσο δεν αποκλείεται, αν αποφασίσει να δώσει αλλού τον τελικό εκείνης της χρονιάς, να συμπεριλάβει την υποψηφιότητα της ΑΕΚ αυτόματα για το bid του 2024.

Παρ’ όλα αυτά ο φάκελος της ΑΕΚ είναι πληρέστατος και αναλυτικός και πρόκειται για μια διαδικασία που ανεξαρτήτως του αν θα μπορέσει η Ένωση να πάρει ή όχι τον τελικό του Conference League, είναι ευεργετική για το νέο γήπεδο πριν καν λειτουργήσει από πολλές απόψεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...