Αυτοψία στην «Αγιά Σοφιά» έκαναν Πατούλης και Μελισσανίδης – Δείτε εικόνες

Αυτοψία στην «Αγιά Σοφιά» έκαναν Πατούλης και Μελισσανίδης – Δείτε εικόνες

Εκτός από το γήπεδο της ΑΕΚ είδαν και τα έργα που γίνονται και στην ευρύτερη περιοχή

«Ένα εμβληματικό έργο, όραμα για τους φιλάθλους και την ομάδα της ΑΕΚ, γίνεται πραγματικότητα, με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής», επισήμανε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε τόσο στο γήπεδο της ΑΕΚ όσο και στην υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατρ. Κωνσταντίνου, έργα τα οποία χρηματοδοτεί και εκτελεί η περιφέρεια στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον διοικητικό ηγέτη της ΠΑΕ ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη και τον δήμαρχο Γ. Βούρο και συζήτησαν μια σειρά αναγκαίων παρεμβάσεων που προαπαιτούνται για την ολοκλήρωση των έργων. Επίσης, δρομολόγησαν και την επικείμενη προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφέρειας και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για τη λειτουργία του γηπέδου, προϋπολογισμού 14.274.193 ευρώ. Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση της περιφέρειας για την υπογειοποίηση της οδού Πατρ. Κωνσταντίνου και την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ ανέρχεται στα 40 εκατ. ευρώ.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Μ. Κουρή, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδη και ο διευθυντής τεχνικών έργων της περιφέρειας, Αλ. Καλογερόπουλος. Σύμφωνα με την ενημέρωση εκπρόσωπων της αναδόχου, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10 μηνών, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν ο κ. Μελισσανίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου επισημαίνοντας: «Εδώ, σε αυτόν τον ιερό χώρο στον οποίο οι παππούδες μας στέγασαν την ιδέα της ΑΕΚ, εμείς καταφέραμε να φτιάξουμε και πάλι το γήπεδο μας. Έρχεται σύντομα η στιγμή που θα το χαρούμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Πολιτεία και όλους όσους βοήθησαν για να χαρούμε αυτό το γήπεδο, που τόσο πολύ θέλουμε και τόσα χρόνια περιμένουμε».

Ο περιφερειάρχης, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ενσάρκωση αυτού του οράματος, όχι μόνο του προέδρου και της ομάδας, όπως σημείωσε, αλλά και «δικό μας υπό την έννοια ότι αυτή η προσπάθεια είναι σημαντική και για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία και ευρύτερα για τον πολιτισμό». Τόνισε ότι τα έργα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και θα διευκολύνουν σημαντικά τους διερχόμενους οδηγούς και τους φιλάθλους. «Έχουμε ακόμη λίγο δρόμο, είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια, ώστε σύντομα να ακούγονται οι ήχοι του γηπέδου και οι φωνές των φιλάθλων», ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, ο δήμαρχος Γ. Βούρος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι τόσο μεγάλης κλίμακας έργα υλοποιούνται εντός χρονοδιαγράμματος «έξω από το σκουριασμένο γραφειοκρατικό γρανάζι των υπηρεσιών», συνοψίζοντας πως «το τρίπτυχο της ΠΑΕ, του κ. Μελισσανίδη, της περιφέρειας και του δήμου σε 9-10 μήνες θα κάνουν το όραμα πραγματικότητα».