Superleague: Με νίκη στο ντέρμπι επί του Άρη μπήκε το 2022 για τον Παναθηναϊκό

Superleague: Με νίκη στο ντέρμπι επί του Άρη μπήκε το 2022 για τον Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-0 σε έναν αγώνα που και οι δύο ομάδες έπαιξαν με ελλείψεις λόγω κορονοϊού

Με ένα γκολ στην αρχή και ένα στο φινάλε της αναμέτρησης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νικηφόρα τη νέα χρονιά, επικρατώντας 2-0 στο ντέρμπι με τον Άρη.

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές ελλείψεις βασικών τους παικτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό (τέσσερις για τον Παναθηναϊκό και έξι για τον Άρη), γεγονός που φαίνεται ότι έπαιξε ρόλο στη ροή του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 14΄ με τον Παλάσιος και διατήρησαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του α΄ ημιχρόνου και μόνο στο τέλος ο Άρης βγήκε απειλητικά μπροστά και είχε δοκάρι με τον Μπεναλουάν στο 40ο λεπτό.

Στο β΄ ημίχρονο οι «πράσινοι» μπήκαν στο γήπεδο με την ίδια διάθεση όπως στο πρώτο μέρος και στο 50΄ παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αλλά το σουτ του Αϊτόρ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Από το 70΄ και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, μέχρι το 83΄ όταν ο σκόρερ Παλάσιος έβγαλε πανέξυπνη μπαλιά στον Αϊτόρ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ, έκανε το πλασέ, η μπάλα βρήκε στον Σούντγκρεν, άλλαξε πορεία, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Κουέστα και ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0.