Νίκη με την πλάτη στον τοίχο για την εθνική μας επί της Σουηδίας

Νίκη με την πλάτη στον τοίχο για την εθνική μας επί της Σουηδίας

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-1 πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη μετά από τρεις ισοπαλίες

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μετά από τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, η εθνική μας ομάδα πέτυχε την πρώτη της νίκη στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 2-1 της Σουηδίας και ανέκτησε τις όποιες ελπίδες της για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον όμιλο, αφού η 1η φαίνεται να πηγαίνει οριστικά στην πρωτοπόρο Ισπανία. Η εθνική μας έδειχνε "τρακαρισμένη"¨μέχρι το 62΄ όταν ο Δουβίκας συνδυάστηκε άψογα με τον Μπακασέτα, ο οποίος πάτησε περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το γήπεδο Καραϊσκάκης πήρε "φωτιά" στο 75΄, όταν η χρυσή αλλαγή του Φαν ν' Σιπ, Τζιόλης, έφυγε στην πλάτη της σουηδικής άμυνας, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Παυλίδη, που ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο επόπτης έδειξε οφσάιντ, ωστόσο το βίντεο έδειξε ότι ο Τζιόλης έφυγε από κανονική θέση και το γκολ μέτρησε.

Ωστόσο, το 2-0 δεν έμελε να διατηρηθεί για πολύ, φορτώνοντας με άγχος παίκτες και φιλάθλους. Στο 80΄ η Σουηδία μείωσε σε 2-1 με τον Κουάισον να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Βλαχοδήμου σε σουτ του Φόρσμπεργκ και την αδράνεια της άμυνας. Τα τελευταία 17 λεπτά με τις καθυστερήσεις η αγωνία χτύπησε κόκκινο, ωστόσο τελικά οι διεθνείς μας κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη που φέρνει την εθνική μας στην 3η θέση, 3 βαθμούς πίσω από την Σουηδία.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ισπανία επικράτησε εκτός έδρας με 2-0 επί του Κοσόβου.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Ισπανία 13 β. 13-5 τερμ. 6 αγ.
2. Σουηδία 9 β. 7-3 τερμ. 4 αγ.
3. Ελλάδα 6 β. 5-4 τερμ. 4 αγ.
4. Κόσοβο 4 β. 3-9 τερμ. 5 αγ.
5. Γεωργία 1 β. 2-9 τερμ. 5 αγ.