FIFA: Έρευνα για τις «βόλτες» στο γήπεδο και τις selfies του Salt Bae με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

FIFA: Έρευνα για τις «βόλτες» στο γήπεδο και τις selfies του Salt Bae με το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Τούρκος σεφ απεικονίστηκε να κρατά και να φιλά το τρόπαιο, ενώ πανηγύριζε με τους παίκτες της Αργεντινής

Η FIFA ερευνά, πώς ο διάσημος σεφ Salt Bae και πολλά άλλα άτομα απέκτησαν «αδικαιολόγητη πρόσβαση» στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Ο Τούρκος σεφ του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Nusret Gokce, απεικονίστηκε να κρατά και να φιλά το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ πανηγύριζε με τους παίκτες της Αργεντινής μετά τη νίκη τους επί της Γαλλίας. Οι κανόνες της FIFA ορίζουν, ότι το τρόπαιο μπορεί να κατέχει μόνο μια «πολύ επιλεγμένη» ομάδα ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των νικητών των τουρνουά, των αξιωματούχων της FIFA και των αρχηγών κρατών. Σε δήλωση στο BBC Sport, ένας εκπρόσωπος της FIFA είπε: «Μετά από μια πρώτη έρευνα, η FIFA διαπίστωσε, πώς διάφορα άτομα απέκτησαν αδικαιολόγητη πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο μετά την τελετή λήξης στο στάδιο Lusail στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο Salt Bae είναι ιδιοκτήτης μιας αλυσίδας πολυτελών ψητοπωλείων και έγινε γνωστός το 2017, αφού η τεχνική του για την προετοιμασία και το μαγείρεμα κρέατος έγινε viral στο διαδίκτυο. Πολλοί νυν και πρώην ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, έχουν φάει στα εστιατόρια του Salt Bae. Τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δημοσίευσε ένα βίντεο με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, με τον οποίο αργότερα φωτογραφήθηκε στα VIP καθίσματα σε έναν αγώνα με τους θρύλους της Βραζιλίας, Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος και Καφού.

Ο Μέσι φάνηκε να αγνοεί τον Salt Bae στους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη της Αργεντινής, καθώς ο σεφ προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή του.