Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Το Μαρόκο «ξέρανε» την Πορτογαλία και προκρίθηκε στους «4»

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Το Μαρόκο «ξέρανε» την Πορτογαλία και προκρίθηκε στους «4»

Η Αφρικανική ομάδα επικράτησε 1-0 της ομάδας του Σάντος και έγινε η πρώτη εκπρόσωπος της Μαύρης Ηπείρου που φθάνει στα ημιτελικά Μουντιάλ

Το Μαρόκο έγραψε ιστορία, καθώς είναι η πρώτη Αφρικανική ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου επικρατώντας 1-0 της Πορτογαλίας και υποχρεώνοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο άφησε ξανά στον πάγκο στο α΄ ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος, να τελειώνει την καριέρα του χωρίς να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, αφού αυτό ήταν το τελευταίο του Μουντιάλ.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Πορτογαλία είχε τον έλεγχο του αγώνα, πίεσε, χωρίς όμως αντίκρισμα απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα του Μαρόκου, που μετά το 25΄ κατάφερε να "σπάσει" την πίεση των Ιβήρων και να γίνει απειλητικό. Σε μία από αυτές τις φάσεις ο Εν Νεσίρι εκμεταλλεύτηκε τραγική έξοδο του Κόστα σε σέντρα του Μπουφάλ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το γκολ σόκαρε του Πορτογάλους, που στο 45΄ έφθασαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά το γυριστό σουτ του Φερνάντες σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο β΄ μέρος το Μαρόκο απείλησε με το 2-0 στο 50΄, αλλά ο Κόστα απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Ζίγιεχ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φερνάντο Σάντος έριξε στο παιχνίδι τον Ρονάλντο (51΄), ελπίζοντας ότι η παρουσία του σούπερ σταρ της Πορτογαλίας θα ανατρέψει την κατάσταση και στο 58΄ οι Ίβηρες είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Ράμος. Όσο περνούσε η ώρα, η Πορτογαλία αύξανε την πίεση, ωστόσο οι Αφρικανοί συνέχισαν να αμύνονται υποδειγματικά.

Οι παίκτες του Φερνάντ Σάντος δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή, με τον Φέλιξ στο 83΄ να εξαπολύει ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Μπόνο με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 91΄ ο Ρονάλντο σούταρε από δεξιά μέσα στην περιοχή, όμως ο Μπόνο έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε. Στο 93΄ το Μαρόκο έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σεντίρα, ο οποίος έκανε ένα αχρείαστο φάουλ από υπερβάλοντα ζήλο. Ωστόσο οι Αφρικανοί ήταν αυτοί που έχασαν την ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 5ο λεμπτό των καθυστερήσεων ο Αμπουκλάλ βγήκε μόνος του απέναντι στον Κόστα, ο οποίος απέκρουσε το κακό σουτ του Μαροκινού.