Αντετοκούνμπο: Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο λόγω του χρώματός τους

Αντετοκούνμπο: Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ φοβούνται να περπατήσουν στο δρόμο λόγω του χρώματός τους

«Ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που με στηρίζουν» δηλώνει o Greek Freak

Μετά το Game 5 των Μιλγουόκι Μπακς με τους Ορλάντο Μάτζικ, όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εντυπωσιακός και οδήγησε την ομάδα του στην πρόκριση στην επόμενη φάση των play off του NBA, ο Greek Freak, όπως μεταφέρει το gazzetta.gr, αναφέρθηκε σε όσα γίνονται στις ΗΠΑ και τον ρατσισμό που υφίσταται όποιος δεν είναι λευκός.

«Οι άνθρωποι φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους των ΗΠΑ εξαιτίας του χρώματος. Φοβάσαι για τη ζωή σου. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Έγινα μπαμπάς και συζήτησα με την κοπέλα για όλο αυτό. Είναι τρομακτικό. Τρομακτικό να μεγαλώνεις παιδί στις ΗΠΑ. Δεν θα έπρεπε να φοβάμαι κάθε φορά που περπατώ στον δρόμο με την οικογένεια μου. Πρέπει να ενημερώνομαι όσο περισσότερο μπορώ», ήταν τα λόγια του.

Για τη συνομιλία με τον πατέρα του Τζέικομπ Μπλέικ, που πυροβόλησαν αστυνομικοί στο Ουισκόνσιν, είπε: «Βρήκαμε το τηλέφωνο της οικογένειας του Μπλέικ και μιλήσαμε. Μιλήσαμε με τον πατέρα του, ο οποίος έκλαιγε όταν μας έλεγε πόσο σημαντική ήταν για την οικογένεια του η απόφαση που πήραμε να μην κατέβουμε εκείνη την μέρα. Αυτό είναι πιο σημαντικό για το μπάσκετ».

Για τον αντίκτυπο της ιστορικής απόφασης των Μπακς να μην αγωνιστούν με τους Μάτζικ και στην Ελλάδα «Δεν έχω καταλάβει τι έχει γίνει στην Ελλάδα. Δεν είμαι ούτε Facebook, ούτε Instagram, ούτε Twitter. Είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μας εδώ στο Ορλάντο. Σίγουρα ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που στηρίζουν εμένα, την οικογένειά μου και την ομάδα, αλλά δεν έχω δει τα μηνύματα που μου έχουν έρθει».