Προβλημάτισε η Εθνική απέναντι στους Δομινικανούς παρά τη νίκη με 87-75

Προβλημάτισε η Εθνική απέναντι στους Δομινικανούς παρά τη νίκη με 87-75

Κορυφαίος για την ομάδα μας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ρεκόρ πόντων

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και τη φροντ λάιν να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο βάρος (Παπαγιάννης, Πρίντεζης), η Εθνική Ελλάδος νίκησε με 87-75 τη Δομινικανή Δημοκρατία, στον ημιτελικό του τουρνουά «Άτλας» στην πόλη Σουτσόου της Κίνας, στο δεύτερο φιλικό επι κινεζικού εδάφους, στο πλαίσιο προετοιμασίας της ομάδας για το Μουντομπάσκετ.

Την πρώτη θέση του τουρνουά «Άτλας» θα διεκδικήσει η Εθνική απέναντι στη Βενεζουέλα, στον τελικό, την Τρίτη (27/8), στις 14:30 ώρα Ελλάδας. Χωρίς τον Αντώνη Κόνιαρη ο οποίος ταλαιπωρείται από φαρυγγίτιδα και έμεινε στο ξενοδοχείο έπαιξε η εθνική.

Στο σημερινό φιλικό, ο Γιάννης Αντετοκούμπο μάλιστα σημείσωσε ρεκόρ πόντων (26) με τη φανέλα της Εθνικής με 7/8 δίποντα και 12/14 βολές. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή του ήταν οι 22 πόντοι στο τουρνουά «Ακρόπολις» το 2015 απέναντι στην Ολλανδία.

H Iορδανία δεν είχε στη σύνθεσή της (θα απουσιάσουν και από το Παγκόσμιο Κύπελλο) τους δύο παίκτες του ΝΒΑ, Καρλ-Άντονι Τάουνς των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Αλ Χόρφορντ των Σίξερς.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 48-47, 66-61, 87-75