Διάσημος σεφ αποκαλύπτει πώς να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα

Διάσημος σεφ αποκαλύπτει πώς να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα

O φημισμένος σεφ Anthony Bourdain γνωρίζει το πραγματικό μυστικό για το σωστό μαγείρεμα

Για να γίνουν οι μπριζόλες σας ζουμερές και καλοψημένες θα πρέπει να τις ψήσετε σωστά!

Ο διάσημος σεφ και συγγραφέας Anthony Bourdain μοιράζεται τη γνώση του με το businessinsider και δίνει συγκεκριμένες συμβουλές για να πετύχετε το απόλυτο αποτέλεσμα.

Το πρώτο και βασικό βήμα είναι τα μπαχαρικά. Για μπριζόλα μιλάμε και ενδεχομένως οι πολλές μαρινάδες να αλλοιώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι ο διάσημος σεφ προτιμάει να μένουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο απλά.

Συστήνει δύο υλικά για τις μπριζόλες. Το καλό χοντρό θαλασσινό αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το αλάτι «ψήνει» και τραβάει την υγρασία, γι’ αυτό δεν πρέπει να το χρησιμοποιείται αργά στη διαδικασία μαγειρέματος. Πρέπει να το πασπαλίζετε ακριβώς πριν η μπριζόλα πάει στο γκριλ, όπως εξηγεί ο σεφ.

Μόλις η μπριζόλα ψηθεί, υπάρχει ακόμη ένα σημαντικό λάθος που μπορεί να χαλάσει το αποτέλεσμα. Θέλει χρόνο να κρυώσει χωρίς ενοχλήσεις και σκεπάσματα..

Μετά το μαγείρεμα, η μπριζόλα θέλει λίγο χρόνο σε θερμοκρασία δωματίου και σε αυτό το διάστημα δεν πρέπει να την πειράξετε καθόλου.

Πρέπει να την αφήσετε ήσυχη για περίπου 5 με 7 λεπτά. Αφήστε τη στον πάγκο της κουζίνας πάνω σε ένα ξύλο κοπής κι αφήστε το κρέας να συνεχίσει να μαγειρεύεται και τους χυμούς του.

Σημειώστε ότι οι κλασικές συμβουλές συνεχίζουν να ισχύουν. Δηλαδή αν θέλετε να ψήσετε την μπριζόλα στο γκριλ θα πρέπει να το προθερμάνετε καλά και αφού την ψήσετε σε μέτρια θερμοκρασία και μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι η μία πλευρά της έχει ψηθεί καλά, τη γυρίζετε από την άλλη. Αποφύγετε τα πολλά γυρίσματα, που μπορεί να της στερήσουν τους χυμούς της.

9
σχόλια
  1. avatar Ο,τι να’ναι

    Αμα ξερουν να τρωνε οι αμερικανοι να μου χ[...] τα μουτρα!

  2. avatar Γιωργος

    Black angus μοσχαράκι μπουκιά και συγχωριο, οτι άλλο ειναι για τα μπάζα!!!

  3. avatar bhu

    Αν η μπριζόλα είναι από χωριατικο γουρούνι θα είναι νόστιμη.

  4. avatar συκιωτη μαρια

    παρε ενα στο λυκαβιτο τσιγκουνη που πηγες σπαρε ενα στο λυκαβιτο τσιγκουνι που πηγες στα λιοσατα λιοσα

  5. avatar ΓΙΩΡΓΟΣ

    μεγαλος σεφ αλλα δεν ξερει απο ελληνικη κουζινα......

  6. avatar Νικολας

    Κόψτε το κρέας να μη πάθετε καρκίνο απ την σαβούρα που τρώτε.

    1. avatar Πετρος

      Θα μπορούσατε μόνοι σας να σφάξε το καθε ζώο και να ακολουθήσουν τα υπολοιπα.....καλη ορεξη ?

  7. avatar Γιωργος

    βαλε λιγο ρηγανη..λεμονακι..
    μην το αφησεις ωμο(οι αμερικανοι τρωνε ωμα τα steik τους)
    αντε που θα μαθεις τους greek να ψηνουν μπριζολες

    1. avatar Κώστας

      και εγώ Έλληνας είμαι και συμφωνώ με τον Άντονι. Ξέχασε ο αρθρογράφος να αναφέρει πως το κρέας είναι βοδινό και έχει σιτέψει. Διάβασε εδώ
      http:[...]

      Φιλικά

Παρακαλούμε περιμένετε ...