Oι περισσότεροι από εμάς υποφέρουν από την…”αϋπνία της Κυριακής”

Το ένα τέταρτο των ανθρώπων υποφέρουν από την λεγόμενη "αϋπνία της Κυριακής" , επειδή αγχώνονται για το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας και χάνουν τον ύπνο τους την Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με μία νέα βρετανική μελέτη.

Περίπου το 10% των Βρετανών, δεν λαμβάνουν επαρκή ύπνο σε ποσότητα και ποιότητα την Κυριακή το βράδυ καθώς ανησυχούν για την επόμενη μέρα στην δουλειά και σκέφτονται όλες τις υποχρεώσεις με τις οποίες θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι. Η έρευνα διαπίστωσε ότι την Κυριακή το βράδυ οι περισσότεροι συμμετέχοντες κοιμούνταν 5-6 ώρες, που σημαίνει περίπου 2 ώρες λιγότερες από την συνιστώμενες 8 ώρες ύπνου.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το όμιλο Tune Hotels Group, αποκάλυψε ότι ένα έθνος πάσχει από έλλειψη ύπνου λόγω των ανησυχιών σχετικά με την έναρξη μιας νέας εργασιακής εβδομάδας.

"Κατά γενικό κανόνα, ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα για αισθανθεί πλήρως τα οφέλη της αποκατάστασης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που έχουν θέσεις εργασίας που απαιτούν πολύ σωματική και πνευματική κόπωση", δήλωσε ο Τζέισον Έλις , καθηγητής της Επιστήμης του Ύπνου στο Πανεπιστήμιο του Northumbria.

"Η αϋπνία της Κυριακής είναι κάτι που βλέπουμε πολύ συχνά και είναι σημαντικό ότι οι άνθρωποι ασχολούνται με τα θέματα που αφορούν τη έλλειψη του ύπνου , έτσι ώστε να μην υπάρχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στον ύπνο αργότερα εντός της εβδομάδας", προσέθεσε.