Στη φόρα τα ρωσικά ξενοδοχεία που ανεβάζουν τις τιμές εν όψει Μουντιάλ

Στη φόρα τα ρωσικά ξενοδοχεία που ανεβάζουν τις τιμές εν όψει Μουντιάλ

Επιχείρηση «name and shame» από την αρμόδια αρχή Τουρισμού της Ρωσίας

Η ομοσπονδιακή αρχή Τουρισμού της Ρωσίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μία λίστα με 41 ξενοδοχεία τα οποία υποστηρίζει ότι έχουν αυξήσει εξωφρενικά τις τιμές των δωματίων τους εν όψει του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το ξενοδοχείο Agora του Καλίνινγκραντ κανονικά χρέωνε το πολύ 2.400 ρούβλια (34,63 ευρώ) για μία βραδιά, όμως για την περίοδο του Μουντιάλ διαθέτει δωμάτια σε τιμές που φτάνουν ακόμα και τα 129.200 ρούβλια τη βραδιά (1.864 ευρώ), μία αύξηση που ξεπερνά το 5.000%!

«Ίσως να υπάρχει κάποιο λάθος στο σύστημά τους. Η διοίκηση το διευθετεί», δήλωσε στο Reuters η διευθύντρια του ξενοδοχείου, Σβετλάνα Οβτσινίκοβα, ξεκαθαρίζοντας πως κανείς δεν έχει πληρώσει τέτοια ποσά στο Agora.

Στη λίστα περιλαμβάνονται και ξενοδοχειακές μονάδες που ανήκουν σε μεγάλους ομίλους, μεταξύ των οποίων οι Hampton by Hilton και Kempinski. Ειδικά στο ξενοδοχείο Hampton by Hilton Volgograd Profsoyuznaya οι τιμές για ένα απλό δωμάτιο εμφανίζονται «τσιμπημένες» κατά 9%.

«Οι πληροφορίες αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», απάντησε μιλώντας στο Reuters η γενική διευθύντρια του ξενοδοχείου, Ινέζα Μαλίκοβα.

Στο Kempinsky Grand Hotel Gelendzhik, οι τιμές των δωματίων εμφανίζονται αυξημένες κατά 4% για την περίοδο του Μουντιάλ.

«Το ξενοδοχείο έλαβε άμεσα μέτρα για την ταυτοποίηση και την αντιμετώπιση των αιτίων [για την κατάσταση αυτή», ανέφερε σε δήλωσή της στο Reuters η διοίκηση του ξενοδοχείου, εξηγώντας πως πρόκειται για δυσλειτουργίες στο ηλεκτρονικό του σύστημα.