Τελικό Βραζιλία – Γαλλία βλέπει στο Μουντιάλ η Goldman Sachs

Τελικό Βραζιλία – Γαλλία βλέπει στο Μουντιάλ η Goldman Sachs

Οι προβλέψεις της επενδυτικής τράπεζας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας

Η ταπεινωτική ήττα της Βραζιλίας από τη Γερμανία με το εκκωφαντικό 1-7 στα ημιτελικά του προηγούμενου Μουντιάλ είναι ένα τραύμα που ακόμα πονάει τους… τρελούς με το ποδόσφαιρο Βραζιλιάνους. Όμως ίσως στο φετινό Μουντιάλ η Σελεσάο να έχει καλύτερη τύχη.

Αυτό πιστεύει τουλάχιστον η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, που στις καθιερωμένες προβλέψεις της πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο δίνει το προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου στη Βραζιλία. Ειδικότερα, η Goldman Sachs δίνει πιθανότητες 18,5% στη Βραζιλία, με τη Γαλλία να ακολουθεί στο 11,3% και τη Γερμανία στο 10,3%.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της, για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν 200.000 υπολογιστικά μοντέλα, στον τελικό θα έχουμε επανάληψη του ιστορικού τελικού του 1998 ανάμεσα σε Βραζιλία και Γαλλία, με τη Σελεσάο αυτή τη φορά όμως να παίρνει… εκδίκηση.

Όσο για την πιθανότητα να έχουμε κάποια μεγάλη έκπληξη, αυτή είναι πολύ μικρή. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 32 ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, προβλέπεται ότι οι 20 δεν θα πετύχουν ούτε μία νίκη. Μάλιστα, μεταξύ αυτών είναι και η διοργανώτρια Ρωσία.

Πάντως, οι προβλέψεις της Goldman Sachs δε συμφωνούν με αυτές της UBS, σύμφωνα με τις οποίες τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το Μουντιάλ έχει η Γερμανία με ποσοστό 24%, και ακολουθούν η Βραζιλία με 19,8% και η Ισπανία με 16,1%. Πιο πίσω βρίσκουμε την Αγγλία με 8,5%, τη Γαλλία με 7,3% και το Βέλγιο με 5,3%, ενώ λιγότερες πιθανότητες έχουν η Αργεντινή (3,1%), η Πορτογαλία (1,8%), η Ελβετία (1,8%) και το Μεξικό (1,8%).