Πληρότητα 90% σε καταλύματα Airbnb για τις γιορτές σε δημοφιλείς προορισμούς

Πληρότητα 90% σε καταλύματα Airbnb για τις γιορτές σε δημοφιλείς προορισμούς

Οι περισσότερες κρατήσεις έγιναν τον Οκτώβριο και δεν ακυρώθηκαν παρά το lockdown

Πληρότητα έως και 90% παρά την έξαρση του κοροναϊού και το lockdown για την περίοδο των γιορτών παρουσιάζουν τα καταλύματα Airbnb στους εγχώριους δημοφιλείς προορισμούς.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ επικαλούμενη τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θέμη Μπάκα, οι κρατήσεις έγιναν από τις αρχές κιόλας του Οκτωβρίου και δεν ακυρώθηκαν παρά το νέο lockdown. Ενδεικτικά, στην Αράχωβα η πληρότητα τις μέρες των Χριστουγέννων αγγίζει το 83% και την Πρωτοχρονιά το 90%, στο Μέτσοβο το 96% και αντίστοιχα το 84% για την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και τα Καλάβρυτα από 77% στο 95% την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπάκα, για όσους ενδιαφέρονται να καταλάβουν τα τελευταία δωμάτια, το κόστος διαμονής για τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Αράχωβα για τέσσερα άτομα ξεκινά από 150 ευρώ, στο Μέτσοβο από 90, στα Καλάβρυτα από 90, στο Καρπενήσι από 150 και στο Πήλιο από 70 ευρώ. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα, βίλες και σαλέ, που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, προκειμένου να αποφύγουν τον ενδεχόμενο συνωστισμό. Τα ξενοδοχεία από την άλλη δεν έχουν ζήτηση.

«Tα ελληνικά ξενοδοχεία δεν είναι αυτά τα οποία έχουν φέρει τη συνάθροιση, δεν είναι αυτά τα οποία είχαν προβλήματα με κρούσματα covid. Οποιαδήποτε ενδεχόμενη συνάρτηση των ξενοδοχείων με κρούσματα covid είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας», επισημαίνει ο Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα είναι οι κρατήσεις για τις γιορτές στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, όπου δεν φθάνουν καν το 30%, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ξενοδόχων Κωνσταντίνο Ζαφάλια, ο οποίος είπε στην ΕΡΤ, ότι «αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει τα πάντα».