Τηλεοπτική προβολή ελληνικών τουριστικών προορισμών σε Γαλλία και Εσθονία

Τηλεοπτική προβολή ελληνικών τουριστικών προορισμών σε Γαλλία και Εσθονία

Θα προβληθούν τοποθεσίες σε Μακεδονία, Κεντρική και Στερεά Ελλάδα

Δύο ξένες τηλεοπτικές παραγωγές, θα προβάλλουν τις ομορφιές της Ελλάδας σε Γαλλία και Εσθονία.

Ο σχεδιασμός και η διοργάνωση των ταξιδιών αυτών με την υποστήριξη του ΕΟΤ, εντάσσονται στην πολιτική εξωστρέφειας του ελληνικού τουρισμού, μέσα από την προσέλκυση παραγωγών του εξωτερικού, που αποτελούν άμεση, διαρκή και αποτελεσματική διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό στις ξένες αγορές. Συγκεκριμένα, η ιδιαίτερα δημοφιλής ταξιδιωτική εκπομπή του France 5 «Echappees Belles» θα πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Μακεδονία και την Κεντρική Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούνιο.

Πρόκειται για μια δράση που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γαλλίας και αφορά σε παραγωγή διάρκειας 90 λεπτών. Η πρώτη προβολή τής εκπομπής γίνεται Σάββατο βράδυ και παίζει σε επανάληψη το πρωί της Κυριακής. Η τηλεθέαση των δύο προβολών αγγίζει το 1,5 εκατ. τηλεθεατές. Η εξαμελής αποστολή θα μεταβεί στις περιοχές της Μακεδονίας και της Κεντρικής Ελλάδας και θα εστιάσει τόσο στον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο των εν λόγω περιοχών, καθώς και στην τοπική γαστρονομία και σε πορτραίτα κατοίκων. H εκπομπή θα προβληθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ταξιδιωτική εκπομπή «Travel with me» του Κρατικού Τηλεοπτικού Σταθμού της Εσθονίας (ETV) βρέθηκε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής τουριστικών προορισμών της Στερεάς Ελλάδας, όπως είναι τα Καμένα Βούρλα, η Αιδηψός, το Καρπενήσι και η Αράχοβα. Το συνεργείο συγκέντρωσε το απαραίτητο υλικό για τη δημιουργία δύο 30λεπτων φιλμ, που θα προβληθούν το φθινόπωρο/χειμώνα 2019/2020 στο κρατικό κανάλι.

Το εν λόγω press trip αποφασίστηκε τον Οκτώβριο 2018, σε ταξίδι εξοικείωσης που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Σκανδιναβίας στην Κεντρική Ελλάδα για Εσθονούς τουριστικούς πράκτορες.