Γαλλία: Eπεκτείνονται τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για τους κινέζους ταξιδιώτες μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

Γαλλία: Eπεκτείνονται τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για τους κινέζους ταξιδιώτες μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

Το μέτρο έληγε στις 31 Ιανουαρίου, ωστόσο μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα παρατείνεται

Η Γαλλία επέκτεινε τα υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κυβερνητικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ενώ κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ανακοινώσει, ότι ο αριθμός των μολύνσεων έχει κορυφωθεί, κάποιοι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα αύξησης των κρουσμάτων στις επαρχιακές περιοχές, που είναι λιγότερο εξοπλισμένες για να διαχειριστούν την κατάσταση, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι ταξιδεύουν, για να βρεθούν με τις οικογένειές τους για τους εορτασμούς της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Στις 30 Δεκεμβρίου η Γαλλία ανακοίνωσε, ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για COVID, που έχει γίνει λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, καθώς η Κίνα χαλάρωσε τους περιορισμούς για τον κορονοϊό. Το μέτρο το οποίο επρόκειτο να διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, επέβαλε τεστ για όλες τις πτήσεις από την Κίνα -περιλαμβανομένων πτήσεων με ενδιάμεσο σταθμό- και απαιτούσε από τους ταξιδιώτες αεροπλάνων που έφθαναν από την Κίνα τη χρήση μάσκας.

Η Κίνα εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της "μηδενικής COVID" στις αρχές Δεκεμβρίου μετά τις διαδηλώσεις κατά των περιορισμών, επιτρέποντας στους πολίτες να ταξιδέψουν και στον ιό να εξαπλωθεί ραγδαία ανά τη χώρα. Τη δημοσίευση του κυβερνητικού διατάγματος ανέφερε πρώτη η γαλλική εφημερίδα Le Monde.