Θεσσαλονίκη: Η νύμφη του Θερμαϊκού είναι, αυτή την εποχή, πιο όμορφη από ποτέ

Θεσσαλονίκη: Η νύμφη του Θερμαϊκού είναι, αυτή την εποχή, πιο όμορφη από ποτέ

Κλείστε σήμερα κιόλας μια απόδραση στην σαγηνευτική «πρωτεύουσα» του Βορρά

Η εμβληματική Θεσσαλονίκη δεν σταμάτησε ποτέ να ασκεί την ακαταμάχητη γοητεία της στον επισκέπτη, μέσα στους περίπου 23 αιώνες ιστορίας της. Αρκούν λίγα μόνο λεπτά για να ερωτευτεί κανείς την υπέροχη πόλη του Βορρά, ενώ μια ζωή δεν θα ήταν αρκετή για να τη χορτάσει.

Το πανέμορφο λιμάνι του Βορρά αποτελεί αιώνες τώρα σημείο συνάντησης πολιτισμών, γεγονός που γίνεται ακόμα πιο εμφανές μέσα από τα αξιοθέατά της, αλλά και μέσα από την έντονη καθημερινότητά της, τα ιδιαίτερα καφέ, ουζερί και μπαρ, τις λιγότερο ή περισσότερο παραδοσιακές ταβέρνες, τα εκλεπτυσμένα εστιατόρια και φυσικά, την έντονη νυχτερινή ζωή της.

Τα εντυπωσιακά μνημεία της θα σας ταξιδέψουν από τη Ρωμαϊκή έως την Βυζαντινή περίοδο και από τα χρόνια της Οθωμανικής περιόδου έως το σήμερα. Η πλατεία Ναυαρίνου με την περίφημη Καμάρα και τη Ροτόντα, η Ρωμαϊκή Αγορά, αλλά και τα Οθωμανικά μνημεία στη Βενιζέλου, η λεωφόρος Νίκης, η πλατεία Αριστοτέλους, η οδός Μητροπόλεως και η Τσιμισκή, τα περίφημα Λαδάδικα, η Αγορά Μοδιάνο, το Μπιτ Παζάρ και Άνω Πόλη είναι όλα ιδανικές επιλογές για να ξεκινήσετε μια ελεύθερη περιήγηση στην πόλη. Και λέμε «ελεύθερη», γιατί όπου και να σας οδηγήσουν τα βήματά σας, θα ανακαλύψετε γωνιές που θα ξυπνήσουν και τις πέντε αισθήσεις. Περιηγηθείτε στο Γαλεριανό Συγκρότημα, επισκεφθείτε το Εβραϊκό Μουσείο και το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ και απολαύστε τις κινηματογραφικές γωνιές στα πλακόστρωτα Λαδάδικα.

Η παραλιακή εσπλανάδα της πόλης είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο όμορφες βόλτες απ’ όπου θα θαυμάσετε το σύμβολό της, τον Λευκό Πύργο αλλά και τα θεματικά πάρκα στη Νέα Παραλία, τα σιντριβάνια και τις περίφημες «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου. Ανακαλύψτε στις Αποθήκες του λιμανιού που στεγάζουν το Μουσείο Φωτογραφίας, το Μουσείο Κινηματογράφου και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης και μάθετε τα πάντα για τη συναρπαστική ιστορία της πόλης μέσα από μια διαδραστική έκθεση στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου.

Επόμενος προορισμός τα γραφικά Κάστρα, τα παλιά οχυρωματικά τείχη, που προσφέρουν ιδιαιτέρως ατμοσφαιρική θέα στην πόλη. Απολαύστε απογεύματα και βράδια στα στενά σοκάκια της Άνω Πόλης που μοιάζουν βγαλμένα από μια άλλη εποχή και θαυμάστε τον Πύργο Τριγωνίου με την υπέροχη θέα στο λιμάνι και το ηλιοβασίλεμα, το υποβλητικό Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ), τα οθωμανικά μνημεία, τη Μονή Βλατάδων και τις αμέτρητες, ατμοσφαιρικές βυζαντινές εκκλησίες. Τις δε ημέρες με συννεφιά ή τα ήσυχα μεσημέρια, αξίζει να επισκεφτείτε και κάποια από τα υπέροχα μουσεία της πόλης με δικά μας αγαπημένα το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό.

Η πλούσια εμπειρία που προσφέρει η Θεσσαλονίκη ωστόσο δεν σταματά στα αξιοθέατα, τις βόλτες και τα μουσεία. Η όμορφη πόλη του Βορρά είναι πασίγνωστη για τις γεύσεις, την αγορά και τη διασκέδαση που προσφέρει.

Για τους λάτρεις του shopping μια επίσκεψη στην οδό Τσιμισκή είναι επιβεβλημένη, ενώ η Βαλαωρίτου ενδείκνυται για μια βραδιά bar hopping. Στα δε Λαδάδικα θα απολαύσετε τη μουσική, αλλά και τις γεύσεις του τόπου μας. Στην πόλη αυτή η διασκέδαση σταματάει για λίγο το ξημέρωμα και όχι πριν απολαύσετε μια ζεστή σούπα για «πρωινό». Η δε γαστρονομική παράδοση της Θεσσαλονίκης αποτελεί κι ένα τεράστιο κομμάτι της πολιτιστικής της κληρονομιάς, αντικατοπτρίζοντας το δημιουργικό πάντρεμα των πολιτισμών που χαρακτηρίζει την ιστορία της.

Από τους μεζέδες, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες της δεκαετίας του 1920, τον πατσά, αλλά και την περίφημη μπουγάτσα μέχρι την υψηλή, σύγχρονη γαστρονομία και τα all day restaurants, οι επιλογές είναι αμέτρητες και θα ενθουσιάσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Οι εκπλήξεις στη Θεσσαλονίκη δεν σταματούν ποτέ! Μπορούμε όμως να σας πούμε, πότε και που ξεκινούν. Είναι η στιγμή που θα φτάσετε στο πλήρως ανανεωμένο αεροδρόμιό της. Ο νέο αεροσταθμός επιφάνειας 34.100 τ.μ. μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το υπάρχον κτίριο, ενώ όλοι οι χώροι ανακαινίστηκαν, ώστε να σας προσφέρουν μια μοναδικά σύγχρονη εμπειρία. Επιπλέον τα σημεία check-in αυξήθηκαν κατά 45%, οι πύλες αναχωρήσεων κατά 50% και τα σημεία ασφαλείας και ελέγχου κατά 115%. Με τη σύγχρονη αισθητική του, την απόλυτη ασφάλεια και την άνεση που προσφέρει το αεροδρόμιο Μακεδονία, κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του ιδανικού τόπου για την αρχή, αλλά και το τέλος ενός υπέροχου ταξιδιού στη Θεσσαλονίκη.

Τι περιμένετε λοιπόν; Κλείστε σήμερα κιόλας μια απόδραση στην σαγηνευτική «πρωτεύουσα» του Βορρά!