Θεσπέσια θέα από τις «Νορμαδικές» ακτές της Ελλάδας – Πώς θα τις επισκεφτείτε

Θεσπέσια θέα από τις «Νορμαδικές» ακτές της Ελλάδας – Πώς θα τις επισκεφτείτε

Καταπληκτικό βίντεο από την Μεσσηνία, όπου βρίσκονται

Η Ελλάδα περικλείεται από μια ατελείωτη... ακτογραμμή και παντού μπορείς να ανακαλύψις μικρά... θαύματα. Υπάρχουν τοποθεσίες και μνημεία της φύσης, ωστόσο, που δεν μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος και την εντυπωσιακή τους εικόνα αν δεν τα δούμε από ψηλά και πανοραμικά. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι ακτές στη Μεσσηνία ή αλλιώς «νορμανδικές» ακτές της Ελλάδας οι οποίες αποτελούν έναν πραγματικό θησαυρό του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και σε προσκαλούν να τις βάλεις στη λίστα σου για τις καλοκαιρινές διακοπές σου.

Μαγεία η θέα από ψηλά

Πολλοί λένε ότι οι ακτές της Μεσσηνίας μοιάζουν με τις Νορμανδικές και όχι άδικα. Μια πτήση πάνω από την Μεθώνη σε κάνει να αντιληφθείς το γιατί. Το κύμα και τα βράχια κατάφεραν να δημιουργήσουν φυσικά γλυπτά που κάνουν τις ακτές τόσο ξεχωριστές. Πάνω από τις παραλίες ορθώνονται κατακόρυφα τα βράχια που προκαλούν δέος στον επισκέπτη την ώρα που κάνει τις βουτιές του στα καταγάλανα νερά. Τα λευκά βράχια στις ακτές κάνουν τα νερά να φαίνονται ακόμη πιο γαλάζια και συμπληρώνουν το σκηνικό που θυμίζει πίνακα ζωγραφικής, περιγράφει το exploringgreece.tv.

Και φυσικά στην περιοχή ξεχωρίζει και το μεσαιωνικό κάστρο της Μεθώνης το οποίο αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι κι αλλιώς ολόκληρος ο οικισμός της Μεθώνης έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός ενώ σύμφωνα με την υπουργική απόφαση «αποτελεί ένα των πρώτων μετεπαναστατικών συγκεκροτημένων επί τη βάσει σχεδίου οικισμών, αφ’ ετέρου δε μη υποστάσα έκτοτε σημαντικάς αλλοιώσεις, διασώζει τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των οικοδομών της νοτίας Πελοποννήσου, κατά τον παρελθόντα αιώνα και αποτελεί το αρμόζον περιβάλλον του μεσαιωνικού φρουρίου, το οποίον υψούται εις την νοτιοδυτικήν άκρην της».

Ονειρικός προορισμός η Μεσσηνία

Η Μεσσηνία αποτελεί έναν προορισμό που δεν τον ξεχνάς όταν βρεθείς εκεί γιατί σου προσφέρει πολλές και δυνατές συγκινήσεις. Μέσα σε όσα δεν πρέπει να χάσεις είναι η Καρδαμύλη, ένα διαμάντι της Μεσογείου στη Μεσσηνιακή Μάνη αλλά και την Καλαμάτα, τη χαρισματική μεγαλούπολη της Ελλάδας. Στην περιοχή βρίσκεται και η Αγία Μαριανή, το ελληνικό νησί με το ένα και μοναδικό κτίσμα. Ήξερες, επίσης ποιο είναι το Πεύκο της Μεσσηνίας με την μυστηριώδη τρύπα; Εκτός από τις Νορμανδικές ακτές, η Μεσσηνία μπορεί να σου προσφέρει εμπειρίες που θα σε κάνουν πάντα να επιστρέφεις για να γνωρίσεις ακόμη περισσότερα την επόμενη φορά…

Υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφτείς πολλά μέρη, που θα σου προσφέρουν ανάλογες απολαύσεις.