Γνωρίστε το πραγματικό πνεύμα της Σαντορίνης με ημερήσιες εκδρομές

Γνωρίστε το πραγματικό πνεύμα της Σαντορίνης με ημερήσιες εκδρομές

Νιώστε τον παλμό του νησιού και γνωρίστε την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τις ομορφιές του

Η καλντέρα με την υπέροχη θέα, τα γραφικά σοκάκια, το ηφαίστειο αποτελούν σήμα κατατεθέν της Σαντορίνης. Για να έχετε μια 365o εικόνα του νησιού και να μη μείνετε μόνο σε αυτά που θα σας πουν οι πολλοί αλλά να βιώσετε την εμπειρία αυτή μέσα από τη ματιά των κατοίκων, το Santorini4U προτείνει υπέροχες εκδρομές.

Απολαύστε τα παραδοσιακά χωριά και το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα

Σε αυτή την εκδρομή το πρώτο σημείο που θα επισκεφθείτε είναι το Μεγαλοχώρι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η ξεχωριστή Κόκκινη παραλία που οφείλει το όνομά της στο χρώμα των βράχων της περιοχής καθώς και στα βότσαλα με κόκκινο και μαύρο χρώμα. Επόμενη στάση, το Εμπορείο με έντονο το μεσαιωνικό στοιχείο. Τις εντυπώσεις κλέβουν οι εκκλησίες με τα καμπαναριά που δεσπόζουν και τα υπέροχα στενά δρομάκια. Εκεί θα έχετε και την ευκαιρία να απολαύσετε την υπέροχη παραλία του Περίβολου, να κολυμπήσετε στα νερά του, να χαρείτε τον ήλιο, να χαλαρώσετε πίνοντας cocktails!

Συνέχεια έχει μια στάση στο βουνό του Προφήτη Ηλία όπου η πανοραμική θέα του νησιού θα σας συναρπάσει. Η μέρα σας θα ολοκληρωθεί με το γραφικό χωριουδάκι της Οίας όπου θα απολαύσετε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα με την πανδαισία χρωμάτων να απλώνεται μπροστά σας.

Ανακαλύπτοντας την καλντέρα με πλοίο

11.30 η ώρα ετοιμαστείτε να επιβιβαστείτε στο πλοίο για να επισκεφθείτε το περίφημο ηφαίστειο. Για να ανεβείτε σε αυτό θα χρειαστείτε περίπου 30’. Μετά τη Νέα Καμένη σειρά έχει η Παλαιά Καμένη με τις Θερμές Πηγές που προσφέρουν οφέλη στο δέρμα και την υγεία. Μπορείτε να τις χαρείτε για μισή ώρα περίπου καθώς μετά η επόμενη στάση είναι στο νησί της Θηρασιάς.

Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στον Κόρφο, να απολαύσετε τα παραδοσιακά πιάτα, να κάνετε βόλτες στα καλντερίμια. Το πρόγραμμα κλείνει με το πιο παραμυθένιο σκηνικό στο διάσημο ηλιοβασίλεμα της Οίας.

Ένα ταξίδι στη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική

Ξεκινάτε την περιήγησή σας από το Μεγαλοχώρι, ένα ονειρικό μέρος που περιβάλλεται από αμπελώνες ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθείτε ένα εργαστήρι παραδοσιακών μουσικών οργάνων, το Symposion by La Ponta. Συνέχεια έχει το Εμπορείο με το βενετσιάνικο κάστρο και τα γραφικά δρομάκια.

Μια ανάσα δροσιάς στην εντυπωσιακή Μαύρη Παραλία του Περίβολου είναι απαραίτητη για να συνεχίσετε την ημέρα σας στο Ακρωτήρι και το κάστρο του ενώ μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες στην υπέροχη θέα της καλντέρας.

Το χωριό Πύργος είναι η επόμενη στάση με το Ενετικό του κάστρο να δεσπόζει στην κορυφή από όπου μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα του νησιού.

Φυσικά δε θα λείψει και μια επίσκεψη στο κάστρο του Σκάρου, το οποίο ήταν η πρωτεύουσα του τόπου κατά την περίοδο της Ενετοκρατίας.

Η μέρα θα κλείσει με το θεαματικό ηλιοβασίλεμα της Οίας μέσα από το κάστρο που βρίσκεται στην περιοχή.

Νιώστε τον παλμό του νησιού και γνωρίστε την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τις ομορφιές μέσα από τις προτάσεις του Santorini4U. Είναι σίγουρο πως θα μείνει αξέχαστο στη μνήμη σας όχι μόνο χάρη στις υπέροχες φωτογραφίες αλλά και στις αναμνήσεις που θα σας συνδέουν με τον τόπο αυτό για πάντα.