Πού είναι το έρημο χωριό της Ελλάδας με φυσικό σκηνικό σαν φτιαγμένο για ταινία

Πού είναι το έρημο χωριό της Ελλάδας με φυσικό σκηνικό σαν φτιαγμένο για ταινία

Ο εγκαταλελειμμένος οικισμός θα εξιτάρει την φαντασία σου

Υπάρχουν οικισμοί και χωριά στην Ελλάδα που διατηρούν την ομορφιά τους ακόμα κι αν δεν κατοικούνται πλέον. Κουβαλούν ιστορία αιώνων και αυτό αποτυπώνεται με την πρώτη ματιά.

Με σιγουριά ένα από αυτά τα μέρη είναι και ένα εγκαταλελειμμένο χωριό της Ελλάδας στο Ιόνιο και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα. Το σκηνικό που αντικρίζει κανείς εκεί είναι σαν από ταινία. Θαρρείς και θα βγουν οι πρωταγωνιστές οι οποίοι θα σε μεταφέρουν με την ιστορία τους σε μια άλλη εποχή και σε μια άλλη Ελλάδα. Ο λόγος για το χωριό Παλιές Σινιές της Κέρκυρας. Πρόκειται για έναν έρημο πλέον οικισμό στη βόρεια πλευρά του νησιού που εντυπωσιάζει. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και σε καλούν να δημιουργήσεις με τη φαντασία σου γεγονότα του παρελθόντος.

Παλιές Σινιές: Το εγκαταλελειμμένο χωριό που μοιάζει σαν σκηνικό από ταινία

Οι Παλιές Σινιές της Κέρκυρας θεωρείται ότι βρίσκονταν εκεί ήδη από τον 17ο αιώνα. Όπως υπολογίζεται και σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, το χωριό που σήμερα λέγεται Παλιές Σινιές εγκαταλείφθηκε τη δεκαετία του 1960, όταν οι κάτοικοι μετακόμισαν στο Νησάκι. Ο λόγος για ένα παραθαλάσσιο σύγχρονο χωριό, ένα από τα πιο τουριστικά στη βόρεια Κέρκυρα. Και μπορεί παλιά οι Σινιές να ήταν ένα ζωντανό χωριό αλλά σήμερα αυτό που θα αντικρίσει κανείς είναι εντελώς διαφορετικό. Η φύση έχει κυριεύσει το μέρος και έχει… ντύσει με έναν περίεργο τρόπο τα κτήρια εκεί. Αυτό που σίγουρα σου κάνει εντύπωση είναι ο τρόπος που έχει γίνει όλο αυτό. Μοιάζει σαν να είναι ένα καλοστημένο σκηνικό από ταινία εποχής, περιγράφει το exploringgreece.tv.

Τα άλλοτε αρχοντόσπιτα των Παλιών Σινιών, σήμερα είναι έρημα και κυριευμένα από κισσούς. Από την άλλη οι εκκλησίες του χωριού στέκουν εδώ και αιώνες στο χωριό – φάντασμα και είναι στολισμένες με σπουδαίες τοιχογραφίες συγκεντρώνοντας έτσι το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο της χώρας, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας.

Άλλα χωριά – φαντάσματα

Οι Παλιές Σινιές στην Κέρκυρα δεν είναι όμως το μοναδικό εγκαταλελειμμένο χωριό της Ελλάδας που προκαλεί εντύπωση. Έχουμε ξαναγράψει για μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και το λόγο για τον οποίο βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση. Ένα από τα πιο γνωστά για τα οποία σου έχουμε μιλήσει είναι το Καλάμι στην Κρήτη και το πώς έφτασε στη σημερινή κατάσταση.

Ακόμη ένα είναι το Ροπωτό που έχει τη δική του ιστορία για το πώς εγκαταλείφθηκε. Μπορείς να δεις επίσης από ψηλά και την Παλιά Πλαγιά, ένα άλλο χωριό φάντασμα της Ελλάδας. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το χωριό-φάντασμα της Καστοριάς με τα σπίτια που δημιουργούν ένα απόκοσμο σκηνικό. Οι Παλιές Σινιές είναι μια ευκαιρία να διαβάσεις και να μάθεις για τα άλλα εγκαταλελειμμένα χωριά της Ελλάδας και να αναζητήσεις τέτοια μέρη που θα εξιτάρουν τη φαντασία σου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...