Το μεγαλοπρεπές φρούριο της Κασσιώπης και το μυστήριο με τον δράκο

Το μεγαλοπρεπές φρούριο της Κασσιώπης και το μυστήριο με τον δράκο

Για ποιο λόγο είχε ερημώσει η πόλη

Η επίσκεψη σε κάποιο από τα φρούρια της Ελλάδας σε βάζει σε μια ιδιαίτερη διάθεση και σε φέρνει σε μια άλλη εποχή. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το περίφημο Φρούριο της Κασσιώπης στην Κέρκυρα. Ένα από τα πιο γνωστά και σπουδαία φρούρια της Ελλάδας που έχει τη δική του ιστορία. Ανάμεσα στα ιστορικά γεγονότα που το συνοδεύουν υπάρχει ένας ενδιαφέρον θρύλος με έναν δράκο.

Το μεγαλειώδες φρούριο στην Κέρκυρα

Το φρούριο ή πιο γνωστό ως Κάστρο της Κασσιώπης βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού της Κέρκυρας και είχε κομβική σημασία στην αμυντική οργάνωση του νησιού. Βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο ψαροχώρι της Κασσιώπης και αποτέλεσε ένα από τα τρία κάστρα της Βυζαντινής περιόδου που εξασφάλισαν την αμυντική οχύρωση του νησιού. Από εκεί, μπορούσε κανείς να επιβλέπει τον Πορθμό της Κέρκυρας ενώ ξεχώριζε ανέκαθεν για την υψηλή στρατηγική του σημασία, περιγράφει το exploringgreece.tv

Εκτός, όμως, από αυτό, το Κάστρο Κασσιώπης ξεχωρίζει γιατί αποτελεί ένα διασωθέν αρχιτεκτονικό κατάλοιπο που όμοιό του σπάνια συναντάς στα Ιόνια Νησιά. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο συρρέουν εκεί χιλιάδες επισκέπτες για να το δουν, να το θαυμάσουν και να μάθουν την ιστορία του.

Ο θρύλος με τον δράκο

Εκτός, όμως, από την σημαντική ιστορία του που είναι γνωστή, υπάρχει και ένας θρύλος που συνοδεύει το φρούριο. Λέγεται λοιπόν ότι αφού είχαν περάσει περίπου 100 χρόνια από τη στιγμή που εγκαταλείφθηκε το κτήριο, η πόλη ερημώθηκε. Αιτία δεν ήταν κάποια ασθένεια ή κάποια μάχη αλλά ένας δράκος. Ο θρύλος, αναφέρει, λοιπόν ότι ο δράκος έβγαζε από το στόμα του φωτιές με αποτέλεσμα να θανατώσει τους περισσότερους κατοίκους στην περιοχής.

Όσοι σώθηκαν από την επίθεση, εγκατέλειψαν το σημείο για να σωθούν. Άλλοι λένε ότι ο θρύλος αποτελεί ουσιαστικά μόνο μια παρομοίωση. Μπορεί λένε να εννοείται ότι ο δράκος είναι τα κανόνια και η πυρίτιδα που χρησιμοποιήθηκε κατά την πολιορκία.

Απόδραση στο νησί των Φαιάκων

Το νησί των Φαιάκων είναι ένας αγαπημένος προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου. Μπορεί να είναι νησί αλλά το μέγεθός του επιτρέπει να κάνεις πολλά και να ζήσεις μια γεμάτη εμπειρία όλους τους μήνες. Και μπορεί σίγουρα το καλοκαίρι να είναι η εποχή που συγκεντρώνεται ο περισσότερος κόσμος αλλά μια φθινοπωρινή απόδραση εκεί μπορεί να σου δώσει μια άλλη οπτική που ούτε φανταζόσουν.

Πολλοί λένε ότι είναι η εποχή που αναδεικνύει την ομορφιά του νησιού. Θα κάνεις βόλτα και θα πιείς καφέ στη Σπιανάδα. Θα συνεχίσεις με βόλτα στο Φρούριο (ένα από τα πιο ωραία φρούρια της Ελλάδας) ενώ το βράδυ θα απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα στο Παρατηρητήριο του Κάιζερ. Και μετά θα καταλήξεις σε ένα από τα ωραία ταβερνάκια του νησιού για να απολαύσεις τις νόστιμες και ξεχωριστές τοπικές συνταγές του νησιού.

Η Κέρκυρα είναι ένα κοσμοπολίτικο νησί, ωστόσο έχει και πολλά μέρη μακριά από τον έντονο τουρισμό και εκπληκτικά τοπία που μπορείς να ηρεμήσεις και να χαλαρώσεις.