Η απόκοσμη ομορφιά της παραλίας με τα ηφαιστειακά βράχια

Η απόκοσμη ομορφιά της παραλίας με τα ηφαιστειακά βράχια

Το «εξωγήινο» τοπίο στην Ελλάδα

Η ακτογραμμή της Ελλάδας είναι πανέμορφη και μεγάλη και πάντα υπάρχει μια γωνιά που εντυπωσιάζει και αφήνει άφωνους τους θεατές.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η παραλία του Αιγαίου με τα ηφαιστειακά βράχια, που χωρίς υπερβολή μοιάζει με φεγγάρι επί γης. Ακούγοντάς το, μπορείς να φανταστείς ότι αυτή η παραλία είναι σε ένα νησί σαν τη Σαντορίνη. Και πράγματι είναι. Πρόκειται για την παραλία Βλυχάδα. Μια παραλία που σε αφήνει άφωνο από την όψη της και τα χαρακτηριστικά της.

Από την άμμο της αλλά και από το τριγύρω σκηνικό που είναι γεμάτο σεληνιακά βράχια. Πρόκειται για μια από τις πιο παράξενες παραλίες όχι μόνο της Σαντορίνης, αλλά και ολόκληρου του Αιγαίου, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv. Το σκηνικό είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό το φθινόπωρο αλλά και τους χειμερινούς μήνες με το χρώμα του ουρανού να γίνεται πιο γκρι.

Βλυχάδα: Το «εξωγήινο» τοπίο στην Ελλάδα

Η παραλία Βλυχάδα της Σαντορίνης ή αλλιώς το… φεγγάρι επί γης ξεχωρίζει αδιαμφισβήτητα για τα ψηλά, θεόρατα και λευκά ηφαιστειακά βράχια του. Αυτά τα βράχια που την περιτριγυρίζουν έχουν περίεργους σχηματισμούς που προκαλούν δέος. Αυτά σε συνδυασμό με την την λεπτή μαύρη άμμο και το σκούρο βότσαλο της αμμουδιάς την κάνουν τόσο ξεχωριστή και πολυφωτογραφημένη.

Όταν βρεθείς εκεί, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου θα εντυπωσιαστείς από το σκηνικό και θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι πρωταγωνιστής σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας. Να έχεις σίγουρο έτοιμη τη φωτογραφική σου ή το κινητό σου για να απαθανατίσεις όπως το ηλιοβασίλεμα εκεί.

Απόδραση στη Σαντορίνη το φθινόπωρο

Μπορεί η Σαντορίνη να είναι αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα ιδιαίτερο ησυχαστήριο στις Κυκλάδες το φθινόπωρο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κλείσεις διακοπές τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου εκεί. Αρχικά οι τιμές -που αποτελούν σημαντικό παράγοντα – είναι αρκετά πιο χαμηλές. Επιπλέον θα απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα και μερικά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα χωρίς πολύ κόσμο.

Φυσικά αν βρεθείς στη Σαντορίνη δεν πρέπει να χάσεις τη στιγμή του ηλιοβασιλέματος στο Καστέλλι. Θα σου μείνει αξέχαστο… Επιπλέον αν βρεθείς στο νησί, ρώτα για την άγνωστη πρωτεύουσα της Σαντορίνης που σήμερα δεν υπάρχει πια. Η παραλία Βλυχάδα είναι μια από τις εντυπωσιακές του νησιού αλλά όχι η μοναδική. Εξίσου εντυπωσιακή είναι φυσικά και η Κόκκινη Παραλία στις παρυφές του ηφαιστείου.

Η Σαντορίνη έχει μοναδική ομορφιά όλες τις εποχές του χρόνου και αξίζει να γνωρίσεις όλες τις εκδοχές της.