Κορονοϊός: Η Γερμανία κατατάσσει 5 μεγάλα ελληνικά νησιά στις περιοχές υψηλού κινδύνου

Κορονοϊός: Η Γερμανία κατατάσσει 5 μεγάλα ελληνικά νησιά στις περιοχές υψηλού κινδύνου

Δείτε ποια μπήκαν στην «κόκκινη» λίστα - Όσοι ταξιδεύουν σε αυτά και είναι ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν σε καραντίνα

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας κατατάσσει, από την Τρίτη, την Κρήτη και άλλα ελληνικά νησιά του νότιου Αιγαίου στις περιοχές υψηλού κινδύνου. Στην Ελλάδα, εκτός από την Κρήτη, κατατάσσονται στις περιοχές υψηλού κινδύνου η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος, η Νάξος.

Ταξιδιώτες προερχόμενοι από περιοχές υψηλού κινδύνου, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν αναρρώσει, θα τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, αλλά μπορούν να απαλλαγούν από αυτήν μετά από πέντε ημέρες εάν το διαγνωστικό τους τεστ είναι αρνητικό. Δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει.

Από την Κυριακή, τα Κανάρια Νησιά και η Καταλονία μαζί με την πρωτεύουσά της Βαρκελόνη και τις παραλίες της Κόστα Μπράβα θα αφαιρεθούν από τη λίστα των περιοχών υψηλού κινδύνου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, περίπου 70 χώρες κατατάσσονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στις περιοχές υψηλού κινδύνου από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Ολόκληρη η Ισπανία ήταν μέχρι τώρα περιοχή υψηλού κινδύνου, από την Κυριακή όμως εκτός από τα Κανάρια Νησιά και την Καταλονία, θα αφαιρεθούν από τον κατάλογο των περιοχών υψηλού κινδύνου η Βαλένθια, η Καστίλλη-Λα Μάντσα και οι Αστούριες.

Από την Κυριακή, στις νέες περιοχές υψηλού κινδύνου κατατάσσονται επίσης περιοχές της Ιρλανδίας, στα Βαλκάνια το Κόσοβο και η Βόρεια Μακεδονία, και η Δομινικανική Δημοκρατία στην Καραϊβική. Η Βραζιλία κατατάσσεται στις περιοχές υψηλού κινδύνου με ακόμη αυστηρότερους κανονισμούς καραντίνας. Η Ανδόρα και η Ουρουγουάη διαγράφονται εντελώς από τη λίστα των χωρών υψηλού κινδύνου.