Ο μικρός «Μπάλος» της Αττικής που βρίσκεται δίπλα σου

Ο μικρός «Μπάλος» της Αττικής που βρίσκεται δίπλα σου

Η παραλία είναι αρκετά φημισμένη λόγω της μικρής εκκλησίας της

Οι κοντινές αποδράσεις για βουτιές στην Αττική είναι πολλές. Ανάμεσα τους υπάρχουν και εκείνες που θα σε ενθουσιάσουν και σίγουρα θα γίνουν ο αγαπημένος σου προορισμός.

Μια από τις παραλίες της Αττικής που είναι σίγουρα ξεχωριστή και έχει μια θέση στην καρδιά μας είναι η παραλία Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι μπορεί να ακούσεις να την αποκαλούν ως ο μικρός «Μπάλος» της Αττικής. Βλέποντας τις φωτογραφίες μπορείς να καταλάβεις γιατί. Και να βάλεις στο πρόγραμμα μια επίσκεψη σύντομα εκεί.

Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι αρκετά φημισμένη λόγω της μικρής εκκλησίας που υπάρχει εκεί. Ένα εκκλησάκι που επιλέγεται συχνά για μυστήρια και κυρίως για γάμους. Πρόκειται για μια άνετη παραλία στην οποία φτάνεις και παρκάρεις πολύ εύκολα χωρίς να χάνεις χρόνο για την πρώτη βουτιά όπως αναφέρει το exploringgreece.tv. Πρόκειται για μια πολύ απλωμένη αμμουδιά στην οποία είτε θα επιλέξεις ξαπλώστρα είτε θα βάλεις τα δικά σου πράγματα για να κάτσεις. Όπως κι αν έχει θα περάσεις καλά.

Γιατί την αποκαλούν Μπάλο της Αττικής

Η παραλία του Αγίου Νικολάου είναι αρκετά φημισμένη λόγω της μικρής εκκλησίας που υπάρχει εκεί. Ένα εκκλησάκι που επιλέγεται συχνά για μυστήρια και κυρίως για γάμους. Πρόκειται για μια άνετη παραλία στην οποία φτάνεις και παρκάρεις πολύ εύκολα χωρίς να χάνεις χρόνο για την πρώτη βουτιά. Πρόκειται για μια πολύ απλωμένη αμμουδιά στην οποία είτε θα επιλέξεις ξαπλώστρα είτε θα βάλεις τα δικά σου πράγματα για να κάτσεις.

Γιατί όμως την αποκαλούν Μπάλο της Αττικής; Αν κοιτάξεις από ψηλά θα καταλάβεις μιας και η μορφολογία της λέγεται ότι θυμίζει αρκετά τον Μπάλο της Κρήτης. Μια στενή λωρίδα άμμου ενώνει την ακτή με το νησάκι και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο. Μπορείς να επιλέξεις εσύ πού θες να βάλεις την πετσέτα σου και να χαλαρώσεις… Το σίγουρο είναι ότι η επίσκεψή σου εκεί δε θα είναι μόνο για μια φορά.

Μια ακόμη καλή επλογή αποτελεί το Αυλάκι της Αττικής που θα σε μαγέψει.