Διήμερη απόδραση στην Ύδρα: Το νησί που προσφέρει τα πάντα

Διήμερη απόδραση στην Ύδρα: Το νησί που προσφέρει τα πάντα

Ιδανικό μέρος για να ξεκουραστεί κανείς και να αλλάξει παραστάσεις

Όλοι αναζητούν αποδράσεις από την οχλαγωγία της Αθήνας και ειδικά το καλοκαίρι, όπου μπορούν να το συνδυάσουν με μπάνια στη θάλασσα. Και υπάρχουν λύσεις και μία από αυτές θεωρείται ιδανική για ξεκούραση.

Μιλάμε για την Ύδρα, ένα μέρος όπως το αποκαλούν «μαγικό» που έχει λατρευτεί όχι μόνο από τους Έλληνες αλλά και από ξένους τουρίστες και προσέγγισε το ενδιαφέρον καλλιτεχνών όπως είναι ο Σαγκάλ και ο Πικάσο.

Η Ύδρα, το μικρό αυτό γραφικό νησί βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό και ενδείκνυται για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο, για ρομαντικές βόλτες, περιηγήσεις σε ιστορικά μέρη και πολλές βουτιές σε γαλανά νερά.

Ιδανική επιλογή για να ξεκουραστείς

Περπατώντας στα σοκάκια της Ύδρας θα χαλαρώσεις και θα νομίσεις πως είσαι σε άλλη εποχή. Το νησί των καπεταναίων της ελληνικής επανάστασης είναι γεμάτο με εντυπωσιακά αρχοντικά, προτομές ναυάρχων και προμαχώνες με κανόνια.

Μια διήμερη εκδρομή στην Ύδρα είναι αρκετή για να εξερευνήσεις όλο το νησί. Θες άμμο ή βράχια; Παραλίες για θαλάσσια σπορ ή φιλικές για τα παιδιά; Να κάνεις βουτιές ή να ηρεμήσεις; Το γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού τα έχει όλα. Μερικές παραλίες που πρέπει να επισκεφτείς είναι η Σπηλιά, η Υδρονέτα, το Μανδράκι, ο Βλυχός και ο Άγιος Νικόλαος.

Η διήμερη εκδρομή στην Ύδρα θα είναι για εσένα και ένα γαστρονομικό ταξίδι απολαύσεων. Στα εστιατόρια του νησιού θα καταλάβεις πως είναι η παράδοση και η γεύση να συναντιούνται σε ένα πιάτο και φυσικά θα πρέπει να δοκιμάσεις τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά αλλά και τα φρέσκα καλαμαράκια, περιγράφει το exploringgreece.tv.

Όταν σουρουπώσει θα απολαύσεις το ποτό σου με θέα το απέραντο γαλάζιο και θα βολτάρεις στα φωτισμένα δρομάκια. Αν έχεις διάθεαση, μπορείς ν’ ανέβεις στο ψηλότερο βουνό της Ύδρας το Όρος Έρως και να δεις την πανοραμική θέα να «αγκαλιάζει» το γραφικό νησί.

Θα δεις με τα μάτια σου που έζησαν επαναστάτες όπως ο Μιαούλης και ο Κουντουριώτης. Θα βγάλεις φωτογραφίες στη συνοικία Κιάφα, θα επισκεφτείς τον ναό της Υπαπαντής και θα θαυμάζεις από κοντά το παλαιότερο φαρμακείο του νησιού που ονομάζεται Φαρμακείο Ραφαλά.

Δύο από τα στολίδια της Ύδρας είναι το Αρχοντικό του Κουντουριώτη και το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο. Το Αρχοντικό του Κουντουριώτη είναι ένα δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του νησιού. Χτίστηκε στο τέλος του 18ου αιώνα και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του λιμανιού.

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας ιδρύθηκε το 1918 και στεγάζεται σε ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται ανατολικά του λιμανιού, κοντά στο λιμεναρχείο.

Γενικά, αν θέλει να αποτοξινωθείς εντελώς από τον αστικό ιστό, το συγκεκριμένο νησί αποτελεί ιδανική επιλογή, έστω και για λίγες μέρες.