Κορονοϊός: Χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από ΕΕ και ΗΠΑ στην Αγγλία

Κορονοϊός: Χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από ΕΕ και ΗΠΑ στην Αγγλία

Μέχρι σήμερα εξαιρούνταν μόνο τα άτομα που είχαν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου στη Βρετανία

Ταξιδιώτες από την ΕΕ και τις ΗΠΑ που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στις χώρες τους, δεν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα, όταν φθάνουν στην Αγγλία, όπως μετέδωσε το BBC.

Μέχρι σήμερα δεν μπαίνουν σε καραντίνα, όταν ταξιδεύουν από χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κρατών που βρίσκονται στην "πορτοκαλί" λίστα κινδύνου, εκτός από τη Γαλλία, μόνο τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, που έκαναν και τις δύο δόσεις του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτή η εξαίρεση δεν ισχύει για άτομα που έχουν εμβολιαστεί εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Επιτροπή Εμβολιασμών για τον κορονοϊό που συνεδρίασε σήμερα, άλλαξε αυτήν την απόφαση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές εντός της ημέρας, ενώ άγνωστο παραμένει, αν αυτή η αλλαγή θα ισχύσει σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ή μόνο στην Αγγλία.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία της Βρετανίας άσκησε πίεση για την αλλαγή των κανόνων, έτσι ώστε οι άνθρωποι που ζουν στο εξωτερικό να μπορούν πιο εύκολα να έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για διακοπές ή να επισκεφθούν τους αγαπημένους τους.