Σκιάδι: Το ελληνικό εντυπωσιακό πέτρινο μανιτάρι

Σκιάδι: Το ελληνικό εντυπωσιακό πέτρινο μανιτάρι

Ένα δημιούργημα της φύσης που ξεχωρίζει σε όλο τον κόσμο

Τα παράξενα αξιοθέατα της Ελλάδας είναι πολλά και εντυπωσιακά. Κάποια από αυτά είναι δημιουργίες των ανθρώπων αλλά σίγουρα αυτά που ξεχωρίζουμε είναι τα φυσικά αξιοθέατα στα οποία η φύση έχει βάλει το χέρι της. Και ως γνωστόν, δεν υπάρχει μεγαλύτερος καλλιτέχνης από αυτήν.

Ένα από τα αξιοθέατα της λοιπόν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv, που είναι στη λίστα με τα 10 αγαπημένα μας βρίσκεται σε ένα πανέμορφο ελληνικό νησί. Ο λόγος για το τεράστιο πέτρινο μανιτάρι, το Σκιάδι στην Κίμωλο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μνημείο που πρέπει να μπει στη λίστα σου για επίσκεψη. Όπως και ολόκληρη η Κίμωλος φυσικά!

Σκιάδι: Το ελληνικό εντυπωσιακό πέτρινο μανιτάρι

Το πέτρινο μανιτάρι είναι στην πραγματικότητα ένα φυσικό αξιοθέατο από πέτρα το οποίο έχει ένα σχήμα μεγάλου μανιταριού και βρίσκεται στο νότιο μέρος της Κιμώλου. Η ιστορία του ξεκινάει πολύ παλιά και φυσικά η φύση έχει τον πρώτο λόγο. Το Σκιάδι αποτελεί από την ένωση περίπου 70 ειδών πετρωμάτων και θα το δεις να ξεπροβάλλει στα δυτικά του υψώματος Σκλάβου. Είναι ενταγμένο στον Άτλαντα Γεωλογικών Μνημείων του Αιγαίου λόγω της ιδιαιτερότητάς του αλλά και του τρόπου που λέγεται ότι δημιουργήθηκε.

Το Σκιάδι, λοιπόν, δημιουργήθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που φυσούσαν αλλά και φυσούν ακόμη στην περιοχή στην οποία αυτό βρίσκεται. Το κάτω μέρος του γιγάγνιτου μανιταριού διαβρώνεται πιο εύκολα από τον άνεμο που μεταφέρει σκόνη ή κόκκους άμμου. Με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο σχηματίστηκε η «βάση» του μανιταριού η οποία, μάλιστα, είναι και πιο στενή καθώς εκεί συγκεντρώνεται το πιο μαλακό πέτρωμα.