Το ελληνικό νησί με τον μοναδικό «πέτρινο ελέφαντα»

Το ελληνικό νησί με τον μοναδικό «πέτρινο ελέφαντα»

Φημίζεται για τα πετρώματά του και τους σχηματισμούς που δημιουργούνται σε αυτά

Ένα από τα πιο παράξενα θεάματα που έχει φτιάξει η φύση και μπορεί να αντικρίσει κανείς, βρίσκεται σε νησί των Κυκλάδων.

Πρόκειται για τον άγνωστο σε πολλούς «πέτρινο ελέφαντα», που βρίσκεται στην Κίμωλο με την γραφική ομορφιά και τα ξεχωριστά σημεία, που θα σου μείνουν αποτυπωμένα στο μυαλό αν έχεις την τύχη να βρεθείς στο νησί για διακοπές. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv, μπορεί να μην είναι το μεγάλο νησί με την τουριστική κίνηση, αλλά έχει μικρά μυστικά που κερδίζουν τους απαιτητικούς του είδους. Η Κίμωλος είναι ένα μικρό, αλλά γοητευτικό νησί των Κυκλάδων.

Κίμωλος: Το ελληνικό νησί που έχει τον μοναδικό «πέτρινο ελέφαντα»

Ο πέτρινος ελέφαντας είναι ένα ξεχωριστό αξιοθέατο της Κιμώλου. Αποτελεί στην πραγματικότητα ένα δημιούργημα της φύσης από βράχια στην Γούπα. Το σημείο πήρε το όνομά του από τον επιβλητικό βράχο σε σχήμα καθιστού ελέφαντα. Εύκολα το παρατηρεί κάποιος, αν βρεθεί στο ύψωμα και το δει. Είναι άγνωστο πόσα χρόνια βρίσκεται εκεί, καθώς η φύση φρόντισε για την δημιουργία του.

Πολύ κοντά στον πέτρινο ελέφαντα βρίσκεται και η όμορφη και γνωστή παραλία Γούπα. Μια από τις παραλίες για τις οποίες είναι περήφανη η Κίμωλος και μπορείς να την επισκεφθείς είτε από την ξηρά είτε με σκάφος δια θαλάσσης. Ό,τι κι αν επιλέξεις δε θα απογοητευτείς. Ιδανική εποχή εκτός από το καλοκαίρι είναι και ο Σεπτέμβρης με τα νερά να είναι πολύ ζεστά.

Κίμωλος: Τι άλλο θα δεις στο νησί

Ο πέτρινος ελέφαντας είναι ένα αλλά όχι το μοναδικό εντυπωσιακό αξιοθέατο του νησιού. Και αυτό καθόλου τυχαίο δεν είναι μιας και η Κίμωλος είναι φημισμένη για τα πετρώματά της και τους σχηματισμούς που δημιουργούνται από αυτά. Όπως είναι φυσικά το περίφημο πέτρινο Μανιτάρι του νησιού ή αλλιώς το λεγόμενο Σκιάδι που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

Αν βρεθείς στην Κίμωλο, θα σου κλέψει την καρδιά και το Χωριό με τα κατάλευκά του σπίτια, που ακουμπούν το ένα στο άλλο, με τις χαμηλές τους πεζούλες. Μια παράξενη ρυμοτομία που φυσικά έχει τις ρίζες της στο παρελθόν.

Ακόμη ένα φημισμένο σημείο είναι και η Πολύαιγος ή Πόλυβο το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί της Μεσογείου. Ιδανική περίπτωση για να το ανακαλύψεις και να εξερευνήσεις είναι η Κίμωλος και οι διακοπές σε αυτήν. Το ήρεμο νησί με τα πολλά πρόσωπα που σίγουρα θα σου κλέψει την καρδιά από το πρώτο λεπτό.