Ο Μπάλος της… Αττικής που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Ο Μπάλος της… Αττικής που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Σε ταξιδεύει όλες τις εποχές του χρόνου

Ο Μπάλος της Κρήτης είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο για την ομορφιά του.  Ένα μέρος εξωτικό που επισκέπτεσαι το καλοκαίρι και ονειρεύεσαι το χειμώνα.  Και αν σου λέγαμε ότι μπορείς να βρεις ένα παρόμοιο σκηνικό και στην Αττική, να ταξιδέψεις νοητά ως εκεί τώρα που είναι χειμώνας και να το βάλεις στο πρόγραμμά σου για το καλοκαίρι; Ο λόγος για την Ανάβυσσο και συγκεκριμένα την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Ο Μπάλος της Αττικής που σε ταξιδεύει όλες τις εποχές του χρόνου

Αν δεις από δορυφόρο τον Μπάλο της Κρήτης και τον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, μπορείς και να μπερδευτείς και να μην τα ξεχωρίσεις εύκολα από την αρχή. Κι αυτό γιατί η ομοιότητα τους είναι εκπληκτική. Η όμορφη αυτή παραλία απλώνεται σε μια μεγάλη έκταση με αποτέλεσμα να μην έχει σχεδόν ποτέ πολυκοσμία αλλά πάντα καθαρά νερά. Εκτός από τις καλοκαιρινές βουτιές, προσφέρει άπλετο χώρο για περπάτημα και χαλάρωμα δίπλα στο κύμα, όλες τις εποχές του χρόνου.

Αριστερά της στενής λωρίδας γης που ενώνει το νησάκι του Αγίου Νικολάου με την στεριά δημιουργείται ένα φυσικό απάγκιο που βρίσκουν προστασία σε αυτό δεκάδες μικρά σκάφη. Μια φαρδιά λωρίδα άμμου ενώνει το νησάκι του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο με την Αττική και εκεί ακριβώς είναι που απλώνουν τις πετσέτες οι επισκέπτες για να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Το ειδυλλιακό και πανέμορφο αυτό τοπίο συμπληρώνει ο ναός του Αγίου Νικολάου, που επιβλέπει τον κόλπο. Ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια κι αυτό γιατί επιλέγεται ως προορισμός για όσους θέλουν ναι μεν να παντρευτούν σε νησί αλλά χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από την Αθήνα. Το εκκλησάκι επισκευάστηκε από την αρχή, μετά από μια ισχυρή έκρηξη που συνέβη το 2005, κατά την οποία καταστράφηκαν τοιχογραφίες, η είσοδος και άλλα μέρη του ναού. Οι εικόνες όλες τις εποχές του χρόνου σε κάνουν να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα και να ταξιδεύεις έστω και νοητά, όπως αναφέρει το exploringgreece.

1
σχόλιο
  1. avatar MANHATTANITE

    OI AKATHARISIES APO APOHETEUSIS PEFTOUN AKOMA ETSI HIMA KE AKATERGASTES SE POLES PERIOHES STIN ATIKI?

Παρακαλούμε περιμένετε ...