Τα παραδεισένια δίδυμα ελληνικά νησάκια που «βυθίζονται» και ξαναεμφανίζονται

Τα παραδεισένια δίδυμα ελληνικά νησάκια που «βυθίζονται» και ξαναεμφανίζονται

Ένα εξωτικό μέρος μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα

Εξερευνώντας την Ελλάδα διαπιστώνεις ότι οι ομορφιές της είναι πολύ περισσότερες απ’ ό,τι μπορεί να φανταζόσουν. Από τα καταπράσινα βουνά και τα άγρια ποτάμια μέχρι τις αμμουδερές παραλίες και τις χρυσαφένιες ακτές. Εκεί που το μάτι χάνεται ανάμεσα στο γαλάζιο του ουρανού και όλες τις αποχρώσεις του μπλε της θάλασσας.

Εικόνες που αδειάζουν το μυαλό και σε γοητεύουν. Και κάθε φορά που αναζητάς περισσότερα για ένα μέρος, διαπιστώνεις ότι οι θησαυροί εκεί είναι ατελείωτοι. Και μπορεί να βρίσκονται ακόμη και δίπλα σου. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να ανακαλύπτεις δίπλα στην Αττική μαγικούς κόλπους και γωνιές που δεν φανταζόσουν; Πού νόμιζες ότι θα συναντήσεις μόνο σε εξωτικά νησιά. Και εκτός από αυτό πόσα μοναδικά φαινόμενα κρύβονται κάπου εκεί έξω και σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις...

Ένα τέτοιο μοναδικό φαινόμενο θα συναντήσεις μόλις μια ώρα μακριά από την Αθήνα. Κοντά στην Ερέτρια. Ο λόγος για τα δίδυμα ελληνικά νησάκια τα οποία «βυθίζονται» και εμφανίζονται πάλι. Και αυτό είναι αποτέλεσμα ενός γνωστού φαινομένου στην περιοχή όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Τα δίδυμα ελληνικά νησάκια που «βυθίζονται» και ξαναεμφανίζονται

Τα συγκεκριμένα ελληνικά νησάκια, λοιπόν, που είναι πράγματι παραδεισένια βρίσκονται κοντά στην Ερέτρια της Εύβοιας. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχεις ξανακούσει γι’ αυτά αλλά ούτε και για το γεγονός ότι ανά περιόδους «βυθίζονται» και έπειτα εμφανίζονται ξανά. Και αυτό δεν συμβαίνει, για παράδειγμα, μια φορά το μήνα ή το χρόνο αλλά κάθε μέρα! Στην πραγματικότητα τα νησιά εξαφανίζονται ανάλογα με την κίνηση του νερού στο στενό της Χαλκίδας. Είναι απίθανο και πολύ απλό ταυτόχρονα. Το πρωί τα νησάκια υπάρχουν και το απόγευμα δεν υπάρχουν!

Το συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται τα δίδυμα ελληνικά νησάκια αποτελεί έναν τόπο εξαιρετικής ομορφιάς. Έρχεσαι αντιμέτωπος με έναν επίγειο παράδεισο που σίγουρα δε φανταζόσουν ότι είναι τόσο κοντά στην Αθήνα. Σε σχεδόν μία ώρα θα είσαι έτοιμος να τον γνωρίσεις από κοντά γνωρίζοντας, βέβαια, ότι χρειάζεται κάποιο σκάφος για να κολυμπήσεις και στα νερά τους. Η εμπειρία είναι σίγουρα αξέχαστη.

Για να δεις πού ακριβώς βρίσκονται τα δίδυμα ελληνικά νησάκια με την εξωτική ομορφιά μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ. Οι χάρτες της Google θα σε βοηθήσουν να δεις ακριβώς το σημείο.

Μέχρι να βρεθείς εκεί και να απολαύσεις αυτή την ομορφιά, μπορείς να τα θαυμάσεις από την πτήση του καναλιού Haanity στο Youtube. Είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική και άκρως εντυπωσιακή...