Αγαπημένα τραπέζια της Σαντορίνης πάνω στο κύμα

Αγαπημένα τραπέζια της Σαντορίνης πάνω στο κύμα

Έξι δημοφιλείς προτάσεις για φαγητό δίπλα στη θάλασσα

Φανταστείτε το σκηνικό με ένα τραπέζι ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, εκλεκτούς σαντορινιούς μεζέδες, ολόφρεσκα ψάρια ψημένα με μαεστρία και θαλασσινά σε εμπνευσμένους γευστικούς συνδυασμούς και, φυσικά, το φημισμένο σαντορινιό κρασί σε αφθονία.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Είναι γεγονός ότι για να βρείτε αυτό που σας περιγράφουμε στο νησί του Ηφαίστου και μάλιστα σε παραθαλάσσιο μέρος, θα πρέπει να ψάξετε αρκετά. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όλες εκείνες τις προτάσεις που βγάζουν τραπεζάκια στην άμμο (ή το βότσαλο) και σερβίρουν ποιοτικές προτάσεις σχεδόν πάνω στο κύμα.

Μαριώ

Στην παραλία της Αγίας Παρασκευής στον Μονόλιθο, πάνω στο κύμα, με θέα την Ανάφη, βρίσκεται το εστιατόριο Μαριώ. Η Ελληνική Σαντορινιά κουζίνα για τους καλοφαγάδες με παραδοσιακά φαγητά και εκλεκτούς μεζέδες, τα φρέσκα θαλασσινά σε μεγάλη ποικιλία και το άψογο service σας δίνουν αξέχαστες γεύσεις. Προσφέροντας εξαιρετική ποικιλία από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά παραδοσιακές γεύσεις της Σαντορίνης, όπως: Φάβα, Ντοματοκεφτέδες, Λευκές Μελιτζάνες, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα κρεατικών και λαχανικών, το εστιατόριο Μαριώ θεωρείται σήμερα ως το «γαστρονομικό ταξίδι» στο Αιγαίο.

Πληροφορίες

Μονόλιθος, Σαντορίνη, τηλ. 22860 32000, santorinirestaurant.gr, fb page: Mario Restaurant

Sea Side by Notos

Το πιο stylish beach bar restaurant του νησιού σάς υποδέχεται στην παραλία του Περίβολου, διατηρώντας για ακόμα μια χρονιά τον τίτλο του πιο ολοκληρωμένου και εντυπωσιακού στο είδος του, με την ιδιοκτήτρια Μαρία Χριστοφίδου να έχει καταφέρει να ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά. Θα το βρείτε στην δεξιά πλευρά της παραλίας, και από την πρώτη στιγμή θα αντιληφθείτε πως έχετε να κάνετε με μια high level επιχείρηση. Sun beds, beach service που ξεπερνά τις προσδοκίες, ένας κατάλογος φαγητού για υψηλές απαιτήσεις και ένα sushi corner όπου οι chef μαγειρεύουν μπροστά σας σε open kitchen είναι λίγα από τα όσα θα συνθέσουν την καλοκαιρινή σας απόλαυση.
Ρίχνοντας μια πιο διερευνητική ματιά στην κουζίνα, συναντάμε τον chef (και ιδιοκτήτη), Τάσο Μπαχαρίδη, ο οποίος παντρεύει με επιτυχία την ελληνική γαστρονομία με έθνικ πινελιές σε μια κουζίνα που ο ίδιος ονομάζει ελληνική νέας εποχής (new age greek cuisine). Πιάτο best seller παραμένει το ινδονησιακό (κοτόπουλο με κάρι και ανανά). Στις αφίξεις της σεζόν για το 2018 το ολοκαίνουριο oyster & champagne bar σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης MOET.

Πληροφορίες

Περίβολος, Άγιος Γεώργιος, Σαντορίνη, τηλ. 22860 82801, seaside-restaurant.gr, fb page: Sea

side by notos

Vassilikos

Ο Vassilikos στην παραλία του Καμαρίου αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για το φαγητό και τη χαλάρωσή σας. Ο φιλικός και ζεστός χώρος του σας προ(σ)καλεί από το πρωί για καφέ και δροσερούς χυμούς, ενώ από τις 12:00 και μέχρι αργά το βράδυ δελεάζει με την απλότητα και την «ειλικρίνεια» της κουζίνας του.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει πιάτα της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας, όπως το μιλφέιγ λευκής μελιτζάνας, το κοτόπουλο Vinsanto και η φάβα, που τιμούν την τοπική κουζίνα και γίνονται περιζήτητα. Το beach service είναι άμεσο και εξυπηρετικό, ενώ προσφέρονται δωρεάν ξαπλώστρες. Στα plus η δωρεάν πρόσβαση στο internet και η ενδιαφέρουσα διακόσμηση.

Πληροφορίες

Παραλία Καμαρίου, Σαντορίνη, τηλ. 22860 34203, vassilikosrestaurant.com, fb page:

Vassilikos Restaurant Santorini