Νέο ρεκόρ πωλήσεων με 9 εκατομμύρια iPhone

Οι πωλήσεις των νέων iPhone 5S και iPhone 5C, έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ στις πωλήσεις, αφού μόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο έγιναν 9 εκατ. πωλήσεις. Στο iPhone 5 οι πωλήσεις άνοιξαν με 5 εκατομμύρια και στο iPhone 4S με 4 εκατομμύρια. Ωστόσο, η Apple δεν γνωστοποίησε το πώς μοιράζονται οι πωλήσεις ανάμεσα στα δύο νέα μοντέλα iPhone.

Οι πωλήσεις έχουν σπάσει ρεκόρ χωρίς να έχει γίνει ακόμα το άνοιγμα στην Κίνα που προβλέπεται ότι θα δώσει τρομερή ώθηση. Η Apple Inc διευκρίνισε ότι η ζήτηση για το iPhone 5S ξεπέρασε τις αρχικές προμήθειες και πολλές παραγγελίες που έγιναν μέσω Ίντερνετ προγραμματίστηκε να αποσταλούν τις ερχόμενες εβδομάδες, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Αύξηση υπάρχει και στις ενημερώσεις σε iOS 7, καθώς 200 εκατομμύρια συσκευές έχουν ήδη αναβαθμιστεί, ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι αναβαθμίστηκαν 100 εκατομμύρια συσκευές σε iOS 6.

"Αυτή είναι η καλύτερη εκκίνηση που είχαμε μέχρι σήμερα", αναφέρει ο Tim Cook, CEO της Apple. "Η ζήτηση για τα νέα iPhone είναι εκπληκτική και είμαστε sold out στην αρχική μας προμήθεια για τo iPhone 5S. Εκτιμούμε την υπομονή όλων και εργαζόμαστε σκληρά ώστε να φτιάξουμε νέα iPhone για όλους".