Αυτά είναι τα νέα iPhones που παρουσίασε η Apple

Όλες σχεδόν οι φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες για τα νέα μοντέλα iPhone επιβεβαιώθηκαν στη σημερινή παρουσίαση της Apple, που ήταν εντυπωσιακή μεν, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις δε – αν και είναι σίγουρο ότι οι fans της εταιρείας θα λατρέψουν το νέο iPhone 5S με τα ομολογουμένως εντυπωσιακά νέα στοιχεία.

Το 5S θα έχει νέο επεξεργαστή Α7, ο οποίος είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον Α6 του iPhone 5, τόσο στις εφαρμογές, όσο και στα γραφικά. Συνολικά, το iPhone 5S θα είναι 40 φορές πιο γρήγορο σε σχέση με το πρώτο iPhone, ενώ σε ό,τι αφορά τα γραφικά θα είναι 56 φορές πιο γρήγορο ! Από τις πρώτες (εντυπωσιακές) εικόνες μάλιστα του νέου Infinity Blade στην οθόνη του iPhone 5S, φαίνεται πως οι ισχυρισμοί της Apple επιβεβαιώνονται. Οι λεπτομέρειες του παιχνιδιού δείχνουν πολύ προσεγμένες.

Ένα νέο στοιχείο του iPhone 5S θα είναι ο επεξεργαστής κίνησης Μ7, που λειτουργεί παράλληλα με τον Α7, και αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται ανά πάσα στιγμή τις κινήσεις του ιδιοκτήτη του. θα επιτρέπει μία σειρά από νέες εφαρμογές υγείας και άσκησης.

Εντυπωσιακή δείχνει επίσης η νέα κάμερα του iPhone 5S, που θα μπορεί να παίρνει πολλαπλές φωτογραφίες με μία λήψη - "slow motion camera", όπως την περιέγραψε η Apple. Επιπλέον, σε πραγματικό χρόνο θα αναλύονται αυτόματα στοιχεία της φωτογραφίας και θα πραγματοποιείται αυτόματη σταθεροποίηση της φωτογραφίας, ώστε να διατηρούνται τα φυσικά χρώματα.

Όσο για τον περίφημο "αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος", που ακουγόταν εδώ και μήνες, η φήμη επιβεβαιώθηκε: Το σύστημα Touch ID "διαβάζει" το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη με εξαιρετική λεπτομέρεια και ο αισθητήρας του βρίσκεται κάτω από το κουμπί Home. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ο χρήστης θα μπορεί να ξεκλειδώνει το κινητό του απλά πατώντας το κουμπί Home, καθώς το δακτυλικό του αποτύπωμα θα σκανάρεται επιτόπου και θα αναγνωρίζεται από τον αισθητήρα. Μάλιστα, το TouchID θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγορές από το iTunes. Που σημαίνει, τέρμα τα passcodes !

Και η τιμή του; 199 δολάρια στην έκδοση των 16 GB, 299 δολάρια για την έκδοση των 32 GB και 399 δολάρια για την έκδοση των 64 GB (με διετές συμβόλαιο). Οι νέες δερμάτινες θήκες θα κοστίζουν 39 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το iPhone 5S θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, ασημένιο και σε χρυσό χρώμα, με το τελευταίο να αποτελεί πάγιο αίτημα των απανταχού Apple fanboys.

Όμως και το “φτηνό” iPhone 5C δεν πάει πίσω. Αυτή τη φορά το εξωτερικό του δε θα είναι μεταλλικό, αλλά πλαστικό. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει κατώτερη ποιότητα, καθώς στο εσωτερικό η συσκευή είναι ενισχυμένη με ατσάλι. Επιπλέον, η κάμερα θα διαθέτει 3x zoom, ενώ θα είναι ιδανική για περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει καλός φωτισμός.

Το iPhone 5C θα βγαίνει σε πέντε χρώματα: πράσινο, λευκό, μπλε, ροζ και κίτρινο. Και η τιμή του; 99 δολάρια στην έκδοση των 16 GB (το φθηνότερο iPhone που έγινε ποτέ) και 199 δολάρια στην έκδοση των 32 GB, ενώ οι επιπλέον πλαστικές θήκες θα κοστίζουν 29 δολάρια.

Αμφότερα τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη και Μεγάλη Βρετανία. Τον Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσει σε 100 χώρες, μεταξύ των οποίων λογικά θα είναι και η Ελλάδα.

 

Παρακολουθείστε ολόκληρη την παρουσίαση της Apple εδώ