O Steve Wozniak χαρακτήρισε «αλαζονική» την Apple

Σε συνέντευξη του σε ιστοσελίδα της Νότιας Αφρικής ο Steve Wozniak, συνιδρυτής και πρώην μέλος της Apple, δεν έκρυψε για μια ακόμα φορά την δυσαρέσκεια του για τις πρόσφατες κινήσεις της εταιρείας.

Έφτασε μάλιστα σε σημείο να χαρακτηρίσει «αλαζονική» την απόφαση της Apple να μην παράγει δυο διαφορετικές εκδόσεις του iPhone 5, μια με το ίδιο μέγεθος οθόνης του iPhone 4S, και μια με μεγαλύτερη οθόνη αλλά αναλογικά, όχι μόνο ως προς το ύψος της.

«Μέρος του εαυτού μου εύχεται η Apple να μην ήταν τόσο, κάπως, αλαζονική, πιστεύοντας πως είναι η μόνη που έχει ιδέα για το τι κάνει. Μακάρι να είχε κυκλοφορήσει και άλλες εκδόσεις του iPhone, ένα μικρό και ένα μεγάλο» είπε μεταξύ άλλων. «Αυτό θα ήταν πολύ καλό για εμένα. Αν κρατούσε την ίδια αναλογία διαστάσεων και απλά αύξανε το μέγεθος της».

Εξήγησε επίσης πως η Apple «ξεγέλασε» τον εαυτό της διαφημίζοντας μια ψηλότερη οθόνη την οποία θα μπορούν να χειρίζονται οι χρήστες μόνο με τον αντίχειρά τους. «Δεν βλέπω κανέναν να έχει πρόβλημα με μεγαλύτερες οθόνες» ενώ πιστεύει πως το marketing της εταιρείας αποτελούσε μια καθαρά αμυντική κίνηση «γιατί οι άλλοι είχαν μεγαλύτερες οθόνες».

Υποστήριξε ακόμα πως «δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο πράγμα. Πολλοί θέλουν μεγάλες οθόνες, ακριβώς όπως θέλουν μεγάλα αυτοκίνητα ή μεγάλα γεύματα. Αισθάνεστε ότι παίρνετε περισσότερα με μια μεγάλη οθόνη».

Η συνέντευξη περιστράφηκε γύρω από πολλά άλλα θέματα όπως το Android για το οποίο δεν έκρυψε την εκτίμηση του. «Μισούσα την χρήση των Windows αλλά δεν μπορώ να πω πως έχω το ίδιο συναίσθημα για το Android» δήλωσε, ενώ μία ακόμα φορά ο πρώην ιδρυτής της εταιρείας, εξέφρασε την περιφρόνηση του για τις δικαστικές διαμάχες τις Apple.

Σχετικά Tags
Apple