Η Yahoo εξαγοράζει εφαρμογή 17χρονου για 21 εκατ. ευρώ!

Το Summly μπορεί να συνοψίσει ολόκληρα άρθρα σε λίγες μόλις παραγράφους

Η Yahoo ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρίας Summly, που δημιούργησε την ομώνυμη εφαρμογή για το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple και είναι συμβατή με το iPhone.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία εφαρμογή που συνοψίζει μεγάλα άρθρα σε λίγες μόλις παραγράφους, ώστε να γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη η ανάγνωσή τους από το χρήστη. Την πετυχημένη αυτή εφαρμογή δημιούργησε ο 17χρονος πλέον, Nick D' Aloisio που εκτός από το ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ που θα του αποφέρει η συμφωνία θα συνεχίσει να εργάζεται για χάρη τηςYahoo.

Ο D' Αloisio δημιούργησε την πρώτη έκδοση της εφαρμογής πριν δύο περίπου χρόνια, όταν ήταν ακόμη 15 χρονών, με το Summly να κερδίζει μία θέση στις αγαπημένες εφαρμογές του iOS για το 2012.

“Ειλικρινά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Ξεκίνησε σαν χόμπι και δεν είχα ιδέα ότι θα μπορούσα να κερδίσω λεφτά από αυτό. Η ιδέα μου ήρθε ενώ διάβαζα για τις εξετάσεις μου. Παρατήρησα πως υπάρχει ένας τεράστιος όγκος πληροφοριών στοInternet όμως έλειπε ένας αλγόριθμος που θα μπορούσε να συνοψίζει αυτόματα τα αποτελέσματα των αναζητήσεων”, δήλωσε ο 17χρονος.

Τέλος, αναφερόμενος στα χρήματα που κατάφερε να κερδίσει από αυτή τη συμφωνία, τόνισε πως το μόνο που έχει στα άμεσα σχέδια του είναι να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια Nike και έναν καινούριο υπολογιστή, ενώ τα υπόλοιπα έχει σκοπό να τα αποταμιεύσει.

Σχετικά Tags
Yahoo
Παρακαλούμε περιμένετε ...