Είναι εκατομμυριούχος, συνεργάτης της Yahoo και δεν είναι καν 18!

Είναι εκατομμυριούχος και μια θέση στη Yahoo είναι άδεια και προορισμένη αποκλειστικά για εκείνον. Αυτός όμως δεν πάει... γιατί πρέπει να πάει στο σχολείο!

Ο λόγος για τον 17χρονο Nick D’Aloisio, μαθητή από τη Βρετανία.

Ο Nick που δεν είχε καν γεννηθεί όταν ιδρύθηκε η Yahoo πούλησε στην εταιρεία – κολοσσό του διαδικτύου μια εφαρμογή για ανάγνωση ειδήσεων την οποία δημιούργησε μόνος του όταν ήταν μόλις 15 ετών! Η εταιρεία τον αποζημίωσε με πολλά εκατομμύρια – λέγεται πως είναι περίπου 10 - 30 εκατ. δολάρια- και μια θέση στο δυναμικό της.

Ο 17χρονος έφηβος – θαύμα κατάφερε μέσω μιας εφαρμογής που στηρίζεται στους αλγόριθμους να κάνει τα ειδησεογραφικά άρθρα σύντομα προκειμένου να μπορούν να τα διαβάζουν οι αναγνώστες στα smartphones τους.

“Έχω ακόμη 1,5 χρόνο για να τελειώσω το σχολείο” δηλώνει ο ίδιος στους New York Times.

O πατέρας του Nick, που εργάζεται στη Morgan Stanley και η μητέρα του, δικηγόρος, δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη γνώση πληροφορικής. Όμως βλέποντας την κλίση του γιου τους, την καλλιέργησαν κι έτσι ο Nick ήξερε ήδη από τα 12 του προγραμματισμό.

Ο ίδιος ονομάζει την εφεύρεση του “αλγόριθμο αυτόματης περίληψης”, μια φόρμουλα που “παίρνει την υπάρχουσα μακροσκελή δομή και κάνει μια περίληψη”, όπως εξηγεί. Ή αλλιώς – όπως λέει- βρήκε στην απάντηση στο λεγόμενο πρόβλημα tl;dr: “too long; didn’t read” (πολύ μεγάλο, δεν το διαβάζω).