Η Apple ανέβηκε στη δεύτερη θέση στην αγορά της Ινδίας

Η Apple κατάφερε να πετύχει σημαντική ανάκαμψη στην αγορά των smartphone της Ινδίας, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από έρευνα της IDC. Το iPhone κατέλαβε το 15,6% της αγοράς των smartphone στην Ινδίας, στο 4ο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από την εταιρεία ερευνών, και πλέον βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κορυφαίο κατασκευαστή στην παγκόσμια αγορά, τη Samsung με 38,8%.

Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή από το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους, όταν η IDC έδειξε ότι η Samsung έλεγχε το 46%, με την Apple να μην έχει κάνει την εμφάνισή της στην πρώτη πεντάδα.

Η άνοδος που παρουσίασε η αμερικανική εταιρία, υπολογίζεται περίπου στο 400%, δείχνοντας εντυπωσιακή ανάπτυξη, με την Apple να έχει ακόμα πολύ δρόμο για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η κίνηση της Apple να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προωθεί το iPhone στην Ινδία, χρησιμοποιώντας μικρούς τοπικούς εμπόρους λιανικής πώλησης για τη διάθεση της συσκευής, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων που παρουσιάζει.

Η Apple δεν έχει ακόμα φυσική παρουσία στην χώρα με καταστήματα Apple Stores, ωστόσο έχει ήδη εισάγει την Ινδία στο iTunes από τον περασμένο Δεκέμβριο. Παρά τις προκλήσεις που παραμένουν, αφού οι υπεύθυνοι της εταιρίας θέλουν να αυξήσουν και άλλο το μερίδιο της στην ανερχόμενη αγορά, τα αποτελέσματα της IDC δείχνουν πως έχει μπει στο σωστό δρόμο.

Σχετικά Tags
Apple