Πρόστιμο 10.000 ευρώ σε επτά καταστήματα της Apple στη Γαλλία

Επτά καταστήματα της Apple στη Γαλλία δε θα μπορούν πλέον να αναγκάζουν τους υπαλλήλους τους να δουλεύουν υπερωρίες, σύμφωνα απόφαση δικαστηρίου στο Παρίσι, μετά από παράπονο των εργαζομένων.

Η έκθεση, που επισημάνθηκε για πρώτη φορά από την τεχνολογική ιστοσελίδα TheVerge, επίσης αναφέρει πως η Apple θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 10.000 ευρώ, ως αποζημίωση στα συνδικάτα εργαζομένων, ενώ 50.000 ευρώ θα είναι το πρόστιμο για κάθε μεταγενέστερη παραβίαση.

Ο νόμος στη Γαλλία ορίζει ότι η νυκτερινή εργασία, που ορίζεται ως τις ώρες μεταξύ 9 μ.μ. και 6 π.μ., δικαιολογείται καθαρά και μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις. Ενώ τα καταστήματα λιανικής πώλησης της Apple κλείνουν τις πόρτες τους στις 9 το βράδυ, ήταν δεδομένο για τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να εργάζονται δύο επιπλέον ώρες για τον καθαρισμό και την προετοιμασία της επόμενης ημέρας.

Από την πλευρά της, η εταιρεία ανέφερε ότι μετά τις προβλεπόμενες ώρες εργασίας ήταν ασυνήθιστο φαινόμενο οι υπερωρίες και αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία. Πλέον, αναμένεται να εκδοθεί απόφαση για το θέμα και από ανώτερο δικαστήριο της Γαλλίας.