Η Samsung σκέφτεται να ενσωματώσει το Bada στο Tizen 2.0

Ο διευθυντής του Samsung Media Solutions Center, Hong Won-pyo, δήλωσε πρόσφατα ότι η εταιρεία του σχεδιάζει να καταργήσει σταδιακά το λειτουργικό σύστημα Bada και να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους αποκλειστικά στο, ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα Tizen OS.

Η Samsung έχει ετοιμάσει ήδη το πρώτο smartphone που θα διαθέτει το Tizen από τον περασμένο Ιούλιο και θα αποτελέσει το μυστικό όπλο της εταιρίας για τον “πόλεμο” των κινητών τηλεφώνων. Μεχρί στιγμής, βέβαια, το λειτουργικό της Samsung δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει παρά ένα μικρό κομμάτι της αγοράς, γεγονός που αντανακλάται στη χρήση του Android για τις καλύτερες συσκευές της εταιρίας.

Ωστόσο, η Samsung, συνεχίζει να υποστηρίζει αυτή την εναλλακτική επιλογή για όσους δε θέλουν να αγοράσουν συσκευές iOS ήAndroid, παρέχοντας ένα λειτουργικό ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στα Linux και προσθέτοντας την πλήρη υποστήριξη του πρωτοκόλλου HTML5.

Ο κορεατικός κολοσσός σκοπεύει να κυκλοφορήσει τις πρώτες συσκευές με το Tizen OS, μέσα στη χρονιά, με το CNET να υποστηρίζει πως αυτό θα συμβεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα γίνεται λόγος για αρκετές συσκευές που θα “τρέχουν” το συγκεκριμένο λειτουργικό.

Φυσικά, δε σκοπεύει να απομακρυνθεί από το Android αλλά ούτε και από το Windows Phone, έτσι προς το παρόν φαίνεται πως η εταιρία θα υιοθετήσει μία στρατηγική υποστήριξης τριών λειτουργικών συστημάτων.

Σε συνέχεια όλων αυτών, έγινε γνωστό από εκτελεστικό διευθυντή της εταιρίας, πως η Samsung δε σκοπεύει να ασχοληθεί με το browser-based λειτουργικό σύστημα Firefox OS της Mozilla. Γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη αν σκεφτεί κανείς όλα τα παραπάνω.

Η Samsung είναι αυτή τη στιγμή ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί το Android, δημιουργεί ήδη η ίδια τη δική της εναλλακτική πρόταση και πειραματίζεται με το Windows Phone, γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο πως δεν έχει κανένα λόγο, προς το παρόν, να ασχοληθεί με ένα νέο λειτουργικό σύστημα (άλλης εταιρίας) που δεν έχει ακόμα αξιολογηθεί από το κοινό.