H Samsung κυκλοφόρησε την έκδοση 2.0 του Tizen OS

Όσο πλησιάζουμε στο συνέδριο MWC 2013, τόσο περισσότερες θα είναι οι ανακοινώσεις των εταιριών για θέματα που αφορούν τις φορητές συσκευές. Στην ίδια λογική βρίσκεται και η Samsung, που εκτός του πολυαναμενόμενου Galaxy S IV, αποφάσισε να κυκλοφορήσει και την νέα έκδοση του ανοιχτού κώδικα λειτουργικού της συστήματος για φορητές συσκευές, Tizen OS.

Φυσικά προς το παρόν, η πλατφόρμα της Samsung βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης, με την έκδοση να κυκλοφορεί για τους διάφορους προγραμματιστές που θα ήθελαν να πειραματιστούν με το νέο σύστημα. Όμως αυτό δεν εμποδίζει την τεχνολογική κοινότητα από το να υποθέτει πως πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει μία συσκευή που θα το χρησιμοποιεί.

Οι βελτιώσεις στο Tizen 2.0 είναι αρκετές, δείχνοντας πως η Samsung, εργάζεται πυρετωδώς στην εξέλιξη του, με σημαντικές προσθήκες, όπως την υποστήριξη HTML5, συνδεσιμότητα Bluetooth, λειτουργία NFC (Near Field Communication) και άλλα. Επίσης σημαντικά βήματα έχουν γίνει και στο σχεδιασμό της πλατφόρμας.

Το ερώτημα που γεννάται, από την ανάπτυξη του Tizen OS, είναι κατά πόσο η Samsung είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει στο μέλλον τοAndroid και να ανταγωνιστεί την Google, ή απλά αν το Tizen προορίζεται για τις πολύ πιο προσιτές συσκευές που θέλει να κυκλοφορήσει στις νέες αγορές της Ασίας.