Η πρώτη WebOS τηλεόραση της LG θα έρθει μέσα στο 2014

Οι πρώτες τηλεοράσεις της LG που θα έχουν ενσωματωμένο το WebOS, θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014, πολύ πιθανόν η πρώτη παρουσίασή τους να γίνει στην επόμενη CES. Όλα αυτά σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας της εταιρίας, John Taylor.

Ο Taylor τόνισε πως “η ανάπτυξη του WebOS γίνεται με γρήγορους ρυθμούς και πρόκειται να ενσωματωθεί σε ένα προϊόν πολύ σύντομα. Όχι μέσα στο 2013 αλλά πολύ σύντομα”.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος “έξυπνων” τηλεοράσεων της LG, Samuel Chang, το WebOS θα ενσωματωθεί στις βασικές τηλεοράσεις της εταιρίας, δηλώνοντας μάλιστα πως “τα προϊόντα θα διατεθούν σε 82 χώρες, με διάφορα μεγέθη οθονών και φυσικά διαφορετικές τιμές”.

Ακόμα οι Taylor και Chang έσπευσαν να διαψεύσουν τα δημοσιεύματα, που ήθελαν την LG να είναι διστακτική σχετικά με το σχέδιο εξαγοράς του WebOS από την HP, με το Chang να τονίζει πως “είμαστε πολύ σίγουροι για το WebOS και πιστεύουμε πως θα αλλάξει τα δεδομένα στην εμπειρία του χρήστη”.

Βέβαια, και οι δύο, αρνούνται να αποκαλύψουν τα χαρακτηριστικά του WebOS που θα δώσουν αυτά τα πλεονεκτήματα στη νέα γενιά τηλεοράσεων, για λόγους ανταγωνιστικότητας. Ο Chang μάλιστα δήλωσε στο TheVerge πως ήδη υπάρχει έχει δημιουργηθεί μία συσκευή, που βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά δε μπορεί να πει περισσότερες λεπτομέρειες.