Η LG επενδύει στο WebOS της HP

Το WebOS δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στις φορητές συσκευές, με την Hewlett-Packard να παίρνει την απόφαση αντικατάστασής του με το Android. Όμως η LG έχει άλλη άποψη, αποφασίζοντας να το εξαγοράσει με σκοπό να το ενσωματώσει στη νέα γενιά smart TV της εταιρίας.

Οι πληροφορίες μας έρχονται από το CNET, και κάνουν λόγο για πλήρη εξαγορά ολόκληρης της πλατφόρμας WebOS από την HP,συμπεριλαμβανομένου του κώδικα, της ομάδας εξέλιξης, της διευθύνσεις στο Internet και τις πατέντες της Palm, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το κόστος της επικείμενης συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της LG μάλιστα δήλωσε πως “δημιουργείται νέοι δρόμοι για την LG, ώστε να καταφέρει να προσφέρει νέα, καλύτερη εμπειρία στους χρήστες της καθώς και περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, σε μία μεγάλη γκάμα καταναλωτών”.

Η είδηση έρχεται αμέσως μετά τις προβλέψεις για “θάνατο” του συγκεκριμένου λειτουργικού, καθησυχάζοντας τους χρήστες του που βλέπουν την LG να ανακοινώνει τη συνέχιση στην υποστήριξη του.

Φυσικά, τα σενάρια για χρήση του WebOS σε κινητές συσκευές από την κορεάτικη εταιρία, δε συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες, αφού η συνεργασία με το Android έχει κριθεί απολύτως πετυχημένη.

Σχετικά Tags
LG HP