Για πρώτη φορά η Apple ξεπερνά την Nokia

Σε πρόσφατη έρευνα της για τη χρήση του Internet μέσω κινητών συσκευών, η στατιστική εταιρία αναλύσεων StatCounter, ανακοίνωσε κυρίαρχη την Apple, η οποία παρά τη σχετική μείωση που επέδειξε, κατάφερε να ξεπεράσει την άλλοτε πρώτη Nokia, που παρουσίασε σημαντική πτώση από το 36,67% πέρυσι στο ποσοστό του 22,15%.
 
Η έρευνα αφορά τον μήνα Ιανουάριο του 2013, με την Apple να σημειώνει ποσοστό 25,86% (28,67% πέρυσι) και την Samsung να κατακτά τη δεύτερη θέση ανεβαίνοντας στο 22,69%. Μάλιστα, να σημειώσουμε πως στην συγκεκριμένη έρευνα δεν έχει συμπεριληφθεί το iPad, που κατά την εταιρία δεν ανήκει στις κινητές συσκευές.
 
Η εταιρία συνέχισε την έρευνα, συγκρίνοντας και τα λειτουργικά συστήματα στον ίδιο τομέα, με το Android να συνεχίζει την ανοδική του πορεία, φτάνοντας στο 37%, τη στιγμή που το iOS έφτασε στο 25,85%, παρουσιάζοντας και αυτό αύξηση. Η έρευνα βασίστηκε σε περισσότερες από 15 δισεκατομμύρια επισκέψεις σελίδων (page views) και όπως είναι φυσικό τα αποτελέσματα της πλησιάζουν σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα.
 
 
Η StatCounter, μάλιστα έχει αναφερθεί και στα αντίστοιχα αποτελέσματα για την χρήση του Internet από κινητές συσκευές, στη χώρα μας, δείχνοντας τεράστια πτώση της Apple σε σχέση με πέρυσι, πέφτοντας από το 44,26% στο 30,17%, ενώ αντίθετα σημαντική ήταν η αύξηση της Samsung, που αναρριχήθηκε στο 17,85% από μόλις 9,96 που είχε τον Ιανουάριο του 2012, αφήνοντας τη Sony Ericsson στην τρίτη θέση με ποσοστό 17,34%.