Σκέψεις εξαγοράς της RIM από τη Lenovo

Μετά την πολύ καλή χρόνια που πέρασε για την Lenovo, αφού κατάφερε να ανεβεί στην κορυφή των κατασκευαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Επίσης, κατάφερε να κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις από την τεχνολογική κοινότητα για την παρουσία της στην CES 2013.

Όπως φαίνεται όμως, ο κινεζικός κολοσσός, δεν επαναπαύεται και σκέφτεται τρόπους να κάνει δυναμική και ανταγωνιστική την παρουσία του στον χώρο των “έξυπνων” κινητών συσκευών. Ήδη, έχει ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα της βήματα με κάποιες συσκευές Android, ωστόσο θέλει να ενισχύσει την παρουσία της.

Γεγονός που φάνηκε και από τις δηλώσεις του CFO της εταιρίας, που άφησε να εννοηθεί πως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο εξαγοράς (ολόκληρης ή μέρος) της RIM και να στρέψουν την προσοχή τους στο νέο και πολύ ελπιδοφόρο, BlackBerry 10 OS.

Μάλιστα, όλες οι παραπάνω φήμες, βρίσκουν το στήριγμα τους και στις πρόσφατες δηλώσεις του CEO της RIM, Thorsten Heins, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρίας ή έστω διάθεσης του λειτουργικού της σε τρίτους. Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τις δύο εταιρίες, ούτε επιβεβαίωσης αλλά ούτε και διάψευσης.