Η RIM πουλάει τα εργοστάσια παραγωγής της

Ο CEO της RIM, Thorsten Heins, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσει το τμήμα ανάπτυξης hardware της εταιρίας, αμέσως μετά την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς λειτουργικού συστήματος, BlackBerry 10.

Μιλώντας στη γερμανική Die Welt, ο πρόεδρος της εταιρίας, δήλωσε πως, αν και δεν είναι απαραίτητη μία τέτοια κίνηση και μάλιστα αφού δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου, όλες οι επιλογές θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν, στην προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα για την καναδική εταιρία.

Μέσα στις διάφορες επιλογές που ανέφερε ο Welt, συμπεριλαμβάνονται και η πώληση των δικαιωμάτων του BlackBerry 10, όπως και της πλατφόρμας μηνυμάτων της RIM. Η πώληση του συγκεκριμένου τμήματος, θα σημάνει τη διακοπή στη γραμμή παραγωγής συσκευών και θα οδηγήσει την εταιρία σε μία νέα εποχή δημιουργίας λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών λογισμικού.

Η RIM αναμένεται να παρουσιάσει το νέο της λειτουργικό στα τέλη του μήνα, καθώς και τη νέα πολυαναμενόμενη συσκευή με πλήρη λειτουργία αφής. Έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει πολλές φωτογραφίες και πληροφορίες για το νέο smartphone, όμως πρόσφατα κυκλοφόρησε από την ιστοσελίδα Telekom – Presse, ένα συγκριτικό βίντεο του BackBerry Z10 απέναντι στο iPhone 5.

Το βίντεο περιλαμβάνει κυρίως τις διαφορές των λειτουργικών συστημάτων των δύο συσκευών, με το BlackBerry να κλέβει την παράσταση, παρά το γεγονός ότι η έκδοση του βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο.